Δωρεά της Βιβλιοθήκης του αειμνήστου Θεοκτίστου Λαϊνά, «Ιατρείον ψυχής» στην Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Σε μια ιδιαίτερα αξιόλογη δωρεά προέβη η κόρη του γνωστού αείμνηστου Φθιώτη Συγγραφέως και Λογοτέχνη Θεοκτίστου Λαϊνά, κα Μαρία Μελίνα Λαϊνά,  Εκπαιδευτικός.

           Η κα Λαϊνά προσέφερε στην βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως την Βιβλιοθήκη Θεοκτίστου Λαϊνά «Ιατρείον ψυχής»,  η οποία αποτελείται από 16.000 χιλιάδες τόμους βιβλίων και αρκετές χιλιάδες ακόμα περιοδικών και εφημερίδων θεολογικού, ιστορικού, λαογραφικού και γενικότερου ενδιαφέροντος, τα οποία παρελήφθησαν και έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται με ειδικό πρόγραμμα. 

          Όπως αναφέρει η κα Λαϊνά σε επιστολή της προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, στόχος αυτής της δωρεάς είναι η συγκέντρωση του συνόλου των βιβλίων του, σε έναν χώρο  όπως είναι αυτός της βιβλιοθήκης της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στον οποίο θα έχουν πρόσβαση φοιτητές, επιστήμονες και ερευνητές, οι οποίοι θα επωφεληθούν πνευματικά και ερευνητικά από την βιβλιοθήκη αυτή. Με αυτόν τον τρόπο η γνώση διαχέεται, η έρευνα στηρίζεται και η συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως ως κέντρου έρευνας θέτει τις βάσεις για το μέλλον και την αειφορία.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε θερμά την κα Λαϊνά για την σημαντική αυτή δωρεά και ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει την ψυχή του αειμνήστου Φθιώτη συγγραφέως εις τους κόλπους του και η μεγάλη  προσφορά αυτή να ωφελήσει τους αναγνώστες και κάθε ερευνητή.

          Ο Θεόκτιστος Λαϊνάς υπήρξε Ιδρυτικό μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου “Αινιάνων”, ενώ σημάδεψε ανεξίτηλα τα Ελληνικά γράμματα με το πλούσιο συγγραφικό του έργο. Ανέπτυξε σημαντική πνευματική και κοινωνική δράση, με ιδιαίτερη προσφορά στην αγαπημένη του Υπάτη.

imfth.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη