Γιάννης Σαρακιώτης: «Διαχρονικό μνημείο συμφιλίωσης και ομόνοιας ο Γοργοπόταμος»

Γιάννης Σαρακιώτης: «Διαχρονικό μνημείο συμφιλίωσης και ομόνοιας ο Γοργοπόταμος»

Η 25η του Νοέμβρη συνιστά ένα σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για ολόκληρη την ιστορία της Ευρώπης. Εβδομήντα έξι χρόνια έχουν περάσει από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου από τους ηρωικούς αγωνιστές της Αντίστασης, ένα γεγονός που αποτέλεσε και αποτελεί ένα από τα μέγιστα παραδείγματα θάρρους, αυταπάρνησης και προσήλωσης στον κοινό στόχο ενός καλύτερου μέλλοντος.
Ο διαχρονικός συμβολισμός του Γοργοποτάμου και η μεγαλειώδης αυτή αντιστασιακή ενέργεια συντάραξε την Ευρώπη και άλλαξε την πορεία των γεγονότων, δίνοντας ένα αποφασιστικό πλήγμα στις δυνάμεις του Άξονα. Η επιτυχία στηρίχθηκε στην ανιδιοτέλεια και στο πνεύμα αδελφοσύνης μεταξύ των Ελλήνων, των οποίων το παράδειγμα αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς έως και σήμερα.
Την 25η του Νοέμβρη αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες της τιμημένης περιόδου της Εθνικής Αντίστασης. Δε λησμονούμε το παρελθόν, διδασκόμαστε από αυτό και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία προστατεύοντας τα αγαθά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη