Λαμία: Έκθεση Εικαστικών Τεχνών με θέμα «Γυναίκα»

Με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας για θέματα ισότητας, εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών τους και των πολλαπλών διακρίσεων που βιώνουν, ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών διοργανώνουν Έκθεση Εικαστικών Τεχνών με θέμα τη «Γυναίκα».
              Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που εορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στο Νεοκλασικό Δημοτικό Κτήριο της οδού Αριστοτέλους 3, στην Πλατεία Λαού από 24 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου 2018Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 20:00.
  • Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά (εκτός Κυριακής) 18.00 έως 21.00. Πρωινά κατόπιν ραντεβού.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Νίκη Βλάχου και ο Αθανάσιος Ανδρούτσος.
Στην έκθεση συμμετέχουν:
Αδάμ Νίκος, Αθανασιάδου Σουζάνα, Ανδρούτσος Αθανάσιος, Βερέμη Ιωάννα, Βλάχου Νίκη, Καστρίτση Ασπασία, Καστρίτση Πηνελόπη, Κουτλής Κώστας, Κουτροζής Γιάννης, Μηλιώτη Μαρία, Μιχελής Ντίνος, Ντούλιας Γιώργος, Οικονόμου Βασίλης, Ρασάικου Δήμητρα, Τσέλος Μπάμπης, Τσιτζέλη Εύη, Χατζάκης Μιχάλης, Χατζοπούλου-Κωσταρίκα Δέσποινα, Χριστόπουλος Γιάννης, Χριστοπούλου Ευθυμία, Ψυχογιού Βάσω.
Η Έκθεση θα περιλαμβάνει τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:
  • Σάββατο 24 Νοεμβρίου – Ώρα: 20.00 – 23.00
Τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης θα «ντύσουν» μουσικά οι «Ακουστικοί Τύποι» που αποτελούνται από τους Αντώνη Παπαρίζο, Βαγγέλη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Μεγαλιό και Δημήτρη Καραγιώργο, μαζί με τον Αλέξανδρο Ντούβρα.
  • Δευτέρα 26 Νοεμβρίου – Ώρα: 19.00 – 20.00
Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Παρουσίαση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων από την Κοινωνική Λειτουργό του Ξενώνα Μαρία Μπάκου.
  • Κυριακή 2 Δεκεμβρίου – Ώρα: 19.00 – 20.00
Ποιητική και μουσική βραδιά αφιερωμένη στη Γυναίκα με απαγγελίες ποιημάτων της Νίκης Βλάχου, του Ντίνου Μιχελή, του Κώστα Νέλλα και του Μπάμπη Τσέλου από τον ηθοποιό Απόστολο Ρούσκα.
Τη βραδιά θα συντονίσει η πολιτισμιολόγος και υπάλληλος του Δήμου Λαμιέων Μαρία Μαντέ. Θα ακολουθήσει συναυλία των «ArsVocis» του Κώστα Νέλλα και των μαθητών του.
  • Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου – Ώρα: 18.00 – 20.00
Έκθεση τεχνών με θέμα «Η Τέχνη είναι Γυναίκα» των μαθητών των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων.
  • Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου – Ώρα: 19.00 – 21.00
Απαγγελία ποιημάτων και κειμένων με θέμα τη «Γυναίκα» από τους μαθητές του 1ου Λυκείου, του 4ου Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου Λαμίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι ίδιοι οι μαθητές.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη