Στο Κάϊρο ο Γιάννης Σαρακιώτης για τη συνεδρίαση της Δ.Σ.Ο.


«Στο Κάϊρο ο Γιάννης Σαρακιώτης για τη συνεδρίαση της Δ.Σ.Ο.»
Στο Κάϊρο βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεργασίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο Γιάννης Σαρακιώτης για τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).
Τα θέματα της συνεδρίασης αφορούσαν τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της Δ.Σ.Ο. και τον προγραμματισμό των νέων δράσεων για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄ από τον οποίο έτυχε θερμής υποδοχής, την Αγία Αικατερίνη στο Όρος Σινά, ενώ τα μέλη της συναντήθηκαν και με το Προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου.
Όπως δήλωσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας επ’ ευκαιρία της συνεδρίασης της Δ.Σ.Ο. στο Κάϊρο:
«Σε μια περίοδο μείζονων ανακατατάξεων στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή και νέων προκλήσεων για τη συνύπαρξη των θρησκειών, η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας εδραιώνει την παρουσία της στην περιοχή αναλαμβάνοντας έναν ουσιαστικό ρόλο οικοδόμησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεννόησης».


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη