Η Ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου

Χιλιάδες Λαρισαίοι υποδέχθηκαν το πρωί του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου με χειροκροτήματα και έκδηλα συναισθήματα ενθουσιασμού το νέο Ποιμενάρχη τους, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.
            Ο νέος Μητροπολίτης έφθασε στις 11 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου τον υποδέχθηκαν:  ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και του παρέδωκε την Ποιμαντορική ράβδο, σύσσωμη η Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου και χιλιάδες πιστοί.
            Εν συνεχεία, τον κ. Ιερώνυμο καλωσόρισε εκ μέρους του λαού με σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Τον λόγο του κ. Δημάρχου αντιφώνησε ο νέος Μητροπολίτης, ο οποίος στα πρώτα λόγια που απηύθυνε προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως του μεταξύ των άλλων  χαρακτηριστικά ανέφερε: «έρχομαι στη Λάρισα, έρχομαι στο τόπο μου, στην πατρίδα μου!
            Ακολούθως εν πομπή ο νέος Ποιμενάρχης των Λαρισαίων κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Αχιλλείου όπου πραγματοποίηθηκε κατά την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη η Ενθρόνισή του.
            Τον κ. Ιερώνυμο συνόδευε εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, παρουσία πλειάδος Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας, σύσσωμου του Ιερού κλήρου της Μητροπόλεως, των μοναστικών αδελφοτήτων καθώς και:  του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη, του Ιεροκήρυκος π. Ανθίμου Νεραντζή, των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών της Φθιώτιδος Παναγίας Αγάθωνος π. Γερμανού Γιαντσίδη, Παναγίας Αντινίτσης π. Αμβροσίου Αναστασίου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος π. Σεραφείμ Μαργαρίτη , Ταξιαρχών Νεραϊδος π. Αγαθονίκου Βενετσάνου , της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μύλων Γερόντισσας Θεοπίστης, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λαμίας π. Παναγιώτου Σερέτη, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Λαμίας π. Δημητρίου Ατματζίδη και του Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη, καθώς και πλήθος πιστών από τις Ενορίες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας και του Αγίου Δημητρίου.
            Στον καλλιμάρμαρο και μεγαλοπρεπή Ναό του αγίου Αχιλλείου, αρχικά ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ανέγνωσε την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος περί του νέου Μητροπολίτου Λαρίσης και ακολούθως τελέσθηκε επίσημος Δοξολογία.
            Λόγους εξεφώνησαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλμυρού κ. Ιγνάτιος Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αχίλλειος Τσούτσουρας και ακολούθως ο νέος Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμος εξεφώνησε τον επιβατήριο λόγο του, απάντων των παρευρισκομένων συνεχώς αναφωνούντων το ΑΞΙΟΣ!
            Μετά το πέρας της λαμπρής τελετής ο κ. Ιερώνυμος ετέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Ιγνατίου ,  οποίος ευρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ναού, ευχόμενος δια την ανάπαυση της ψυχής του.
            Τέλος ο κ Ιερώνυμος το μεσημέρι περέθεσε επίσημο γεύμα στο Κέντρο «PALANTIUM», προς τους αγίους Αρχιερείς, τις συνοδείες τους και προς όλους τους επισήμους.

 imfth.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη