Συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ζητά το Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Φθιώτιδας

Συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ζητά σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, με αφορμή τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Μια εβδομάδα μετά από την προκλητική απάντηση του υπουργού ΥΠΕΚΑ στην Βουλή, που γνώριζε  για τις συρρικνώσεις – συγχωνεύσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι το αντεργατικό σχέδιο που ξετυλίγετε και αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί το  «όλα καλά»  για τα μέτρα ασφαλείας στην ΛΑΡΚΟ και τις εργασιακές συνθήκες συνολικά, η ίδια η πραγματικότητα μας επιβεβαιώνει.
v Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα ακρωτηριασμό δακτύλου συναδέλφου σε εργολαβία. Να γιατί λοιπόν χρειάζεται εξειδίκευση – εκπαίδευση,  κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, κατάργηση των συγχωνεύσεων τμημάτων.
v Ένα μήνα μετά το ομαδικό ατύχημα στην στο Σιλό διαβροχής τους συναδέλφους τους έχετε αφήσει «στο έλεος του θεού».
v Μια εβδομάδα μετά το αίτημα συνάντησης που έχουμε κάνει για να συζητήσουμε τα μέτρα ασφαλείας  μας έχετε γραμμένους, καμιά απάντηση δεν έχουμε λάβει.
v Και επιπλέον για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ τους έχετε απλήρωτους.
Κατά τα άλλα «όλα καλά , η ΛΑΡΚΟ τηρεί τους κανονισμούς»  όπως είπε και ο υπουργός.
Για τα παραπάνω και για πολλά άλλα που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, την απλήρωτη εργασία και την κατάργηση των εργολαβιών, στα πλαίσια συνεννόησης για την λύση των προβλημάτων ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, σήμερα.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη