Μήνυμα του Χρ. Σταϊκούρα για την Επέτειο Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου

Μήνυμα του Βουλευτή Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την Επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου
Γοργοπόταμος, 25 Νοεμβρίου 2018

Με την Επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου τιμούμε μία ένδοξη περίοδο της Ελληνικής ιστορίας.
Αποτίουμε φόρο τιμής στους Αγωνιστές της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης. Τιμούμε την αυτοθυσία τους, το παράδειγμά τους και εκφράζουμε την αναγνώριση, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου έχει αναγνωριστεί ως μία από τις σημαντικότερες αντιστασιακές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο αγώνας των Ελλήνων, με τις μεγάλες απώλειες σε ανθρώπους και υλικούς πόρους, επηρέασε σημαντικά και θετικά την εξέλιξη του πολέμου.
Αυτή τη μεγάλη συμβολή της χώρας μας υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, οφείλει διαρκώς να θυμάται η ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα.
Εμείς, οι Έλληνες, δεν πρέπει να ξεχνούμε τι μπορούμε να πετύχουμε με ενότητα, συνεννόηση και συνεργασία, μακριά από μισαλλοδοξίες, διχαστικά ιδεολογικά διλήμματα, ακραία πολιτικά πάθη και προκαταλήψεις.
Η συναίνεση και οι γέφυρες συνεννόησης όμως, πρέπει να χτίζονται διαχρονικά, με όρους ειλικρίνειας και εθνικής ευθύνης, και όχι ευκαιριακά, με καιροσκοπικές προσεγγίσεις.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη