«Τα μαϊμουδόδεντρα, Οι κολοβές αλεπουδίτσες και τα… «ΤΡΙΑ ΤΟΥΣ» Πανεπιστήμια!!!», του Γ. Σμοκοβίτη

Χρονογράφημα
Τα μαϊμουδόδεντρα
Οι κολοβές αλεπουδίτσες
και τα… «ΤΡΙΑ ΤΟΥΣ» Πανεπιστήμια!!!
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
-------- . -------
Λέει ο… «λαός» μια παροιμία: «Η μαϊμού όσο πιο ψηλά ανεβαίνει τόσο πιο πολύ δείχνει και φαίνεται ο… κ….λος της…». Και το λέει πολύ… γλυκά για το μέρος της που… φαίνεται, μεταφορικά, για τους… «αξιωματούχους» του… «λαού».
Η παροιμία έχει μείνει από… παλιά πολύ… πίσω… Τότε ήταν στα δέντρα ψηλά μερικές μαϊμούδες με τόσο προκλητικά κατακόκκινους… οπίσθιους. ΤΩΡΑ και… ΕΔΩ γέμισε ο τόπος… κοκκινόδεντρα, δάσος ολόκληρο! Περισσότερες οι… κοκκινόπισθες χαρωπές μαϊμουδίτσες στα δέντρα από όσοι οι… θεατές ΤΟΥΣ… έγιναν….
Και αλεπούδες και Αλεπουδάρες. Και αλεπουδίτσες!! Τι χάρη κι’ αυτές. Τι ομιλία τους τι χαχανητά τους πηδηχτές και χαριτωμένες… Αλλά… αλλά… αυτές χωρίς ΟΥΡΑ… Κολοβές. Και γυρίζουν κάτω από τα… κοκκινόδεντρα και τι λένε… Φωνάζουν ότι ΟΣΕΣ έχουν κομμένη την ουρά τους είναι πιο ελαφριές αυτές... πιο χαριτωμένες, να κόψουν και οι… άλλες τις δικές τους να είναι όλες ίδιες… και… Ωραίες… Σαν τις ΚΟΛΟΒΕΣ!!!
Ξέρετε, εμφανίστηκαν σε μια μόνο Περιφέρεια μιας… χώρας… που έστρεφε Αριστερά, αλλά πήγαινε δεξιά, κι’ άμα έστριβε δεξιά πήγαινε αριστερά, αριστεροδεξιά, δεξιοαριστερά, οι ΚΟΛΟΒΕΣ μπέρδευαν στους δρόμους, ζάλιζαν όλους, σταθερά πουθενά πορεία τους. Και από πάνω να φωνάζουν του  «ίδιου… χώρου» και εκτροφείου τους για… «πρώτη φορά»… και οι… κοκκινόπισθες με μπροστά μούρη μαύρη στα κοκκινόδεντρα μια συναυλία να τρελαίνεται κάθε λογικός σε ΤΕΤΟΙΑ… Περιφέρεια των… κολοβών αλεπούδων… και των ατελείωτων μαϊμούδων….
Για να ΜΗΝ μεταδοθεί τέτοια επιδημία και σε άλλες… Περιφέρειες τέτοιας χώρας που ΟΛΕΣ οι άλλες Περιφέρειες δεν ήθελαν να είναι με ΚΟΛΟΒΕΣ στους δρόμους και κόκκινα… δέντρα έβαλαν φραγή στα σύνορά τους. Τέτοιες μαϊμούδες τέτοιες αλεπούδες ΔΕΝ τις ήθελαν. Τις έκλεισαν ΜΟΝΟ στη Περιφέρειά ΤΟΥΣ. Την ονόμασαν ΑΥΤΗ την Περιφέρεια και… ΣΤΕΡΕΑ Περιφέρεια έτσι για να κολακεύονται όσοι ανέχονταν μέσα σε αυτή, τη χαμένη αρτιμέλειά τους και την… αυτονομία και την αυτοδυναμία τους, αφού οι ΚΟΛΟΒΕΣ παίνευαν την αθλιότητα της ασχήμιας ΤΟΥΣ ως ομορφιά, πλούτο και καλύτερη εμφάνιση και περισσότερες…. ευκαιρίες με… ευελιξίες τους…
Έτσι… προέκυψαν… «ΤΡΙΑ ΤΟΥΣ» Πανεπιστήμια για τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ Ανθρώπων αυτής της Περιφέρειας με την επικυριαρχία και… εξουσία σε Ανθρώπους των… ΚΟΛΟΒΩΝ που οι αλεπούδες με την κομμένη ουρά τους διέδιδαν παντού ότι είναι καλύτερα ΕΤΣΙ… ΤΩΡΑ. Με μειωμένη – ταπεινωμένη την Περιφερειακή Συνείδησή ΤΟΥΣ με τεράστιες για ΟΛΟΥΣ ζημιές στις συνέπειές της. Γιατί… έλεγαν…. ως… «παραρτήματα» ΟΛΩΝ των άλλων Περιφερειών που είχαν ΜΟΝΟ ΕΝΑ στην Περιφέρεια ΤΟΥΣ κάθε μια Πανεπιστήμιο, δηλαδή ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτή εδώ η μόνη Περιφέρεια ΧΩΡΙΣ αυτοδυναμία, αυτονομία, ανεξαρτησία ΤΗΣ ΚΑΙ στις ΤΡΕΙΣ Βαθμίδες ΠΑΙΔΕΙΑΣ για Ανθρώπους ΤΗΣ της Περιφέρειάς ΤΟΥΣ, είναι, ΓΙ΄ΑΥΤΟ, καλύτερα να έχουν ΤΡΙΑ «παραρτήματα» κομμάτια ΑΛΛΩΝ» που τα ονόμαζαν «Πανεπιστήμια» αόρατα ή με … κυάλια αλλού αλλά ΟΥΤΕ ΕΝΑ της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ, Αυτοδυναμίας ΣΤΕΡΕΑΣ δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ… Τα έβλεπαν ΜΟΝΟ οι ΚΟΛΟΒΕΣ αλεπουδίτσες και τις χειροκροτούσαν ΟΛΑ τα κοκκινομαϊμουδόδεντρα της ΙΔΙΑΣ αριστεροδεξιάς επιδημικής ζαλάδας με τα κουνήματά τους!!!
Μιας… ΣΤΕΡΕΑΣ Περιφέρειας ΤΟΥΣ που την είχε καταντήσει και αυτή ΚΟΛΟΒΗ το… «παληό» Αρχηγείο κόβοντας ένα ΚΟΜΜΑΤΙ «Νομό» το έλεγαν… και το πήγαν… από Στερηά σε… Νησί του…  Πέλοπα, μεγάλωσε η Πελοπόννησος ΚΑΙ η ΣΤΕΡΕΑ έμεινε ΚΟΥΤΣΗ, Μικρότερη από…. τότε η Μεγάλη Περιφέρεια σαν ΚΟΛΟΒΗ… ΣΤΕΡΕΑ… Και ΤΩΡΑ και… ΕΔΩ το… «νέο» καπετανάτο εξαπέλυσε όλες τις κουτοπονηρούλες αλεπουδίτσες ΤΟΥ να φωνάζουν στους δρόμους… (άξιος ο μισθός τους στις θέσεις των ΚΟΛΟΒΩΝ) να φωνάζουν ότι… «τι καλά τι καλά τώρα ΜΟΝΟ με… παραρτήματα η… ΣΤΕΡΕΑ…. Πιο καλά πιο καλά!!!» ΧΩΡΙΣ Αυτονομία ΤΗΣ, χωρίς Αυτοδυναμία ΤΗΣ, χωρίς ΔΙΚΗ ΤΗΣ Κυριαρχία στην Τρίτη Παιδεία, για τα δικά της παιδιά.  ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σε ΑΥΤΑ της ΑΥΤΟ-Διοίκητης Περιφέρειας ΤΟΥΣ αλλά υποζύγια και ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ σε ΟΛΕΣ τις άλλες Ανεξάρτητες Κυρίαρχες ΚΑΙ στην ΠΑΙΔΕΙΑ καθεμία Περιφέρειες σε ΟΛΕΣ. Εκτός μόνο από ΜΙΑ των ΚΟΛΟΒΩΝ αλεπούδων που ήταν πιο…. Ωραίες… από τις… άλλες και πιο…. καρποφόρα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ τα… κοκκινομαϊμουδόδεντρα!!!
Κι’ έτσι, γέμισε ο τόπος όλης της Περιφέρειας με τις οπισθοκόκκινες που με μαεστρία αριστεροδεξιών κουνημάτων τους παραγωγές – εκροές προϊόντων τους τις ανεμίζουν και γέμισαν τον τόπο κι’ άντε με μάνικες να καθαρίσει ο… Ηρακλής του… Αυγεία από όσα παντού… πετάνε στη Γη Ανθρώπων, μιας ΣΤΕΡΕΑΣ… άλλοτε… Λογικής τους και συμπεριφοράς τους! Άλλοτε… με το «παληό» χαιρόσουν και τις πονηρές αλεπούδες γιατί… πονηρές μεν, αλλά όχι όπως με το «νέο» ΚΑΙ… κολοβές…. Κι’ αν φόραγαν και παντελόνια, ε, ο ράφτης τις ρώταγε «αριστερά ή δεξιά η… ραφή» γιατί είχαν μέσα… ενώ τώρα… «αριστεροδεξιά ο… ράφτης» δεν ρωτά… άδεια να είναι όχι τα… πουκάμισα… τα «ΤΡΙΑ τους»… Πανεπιστήμια… πουθενά δεν τα… βρίσκει ούτε ο ράφτης που… τα ψάχνει… μάταια στη… Λαμία… στην… Αλίαρτο και στη… Χαλκίδα όλα… στη Θεσσαλία στην Αθήνα και στους Νησιώτες του Πέλοπα… υπάρχουν ακόμα. Αφού και οι… Ευβοείς «Αθηναίοι» κι’ ΑΥΤΟΙ από 7 γενιές τους… έγιναν…  Αφού και την Ηρωϊκή Έξοδο στο Μεσολόγγι της ΣΤΕΡΕΑΣ οι… Τσολιάδες με … από την Πάτρα Αρχηγό τους έρχονται να τη Γιορτάσουν όχι της ΣΤΕΡΕΑΣ ο… Περιφερειάρχης που κι’ Αυτός «Από-Κεντρωμένος» στην… Αθήνα… πάει… Και στη ΣΤΕΡΕΑ παίρνουμε τα… «ΤΡΙΑ ΤΟΥΣ αδειανά» αόρατα εδώ.. Πανεπιστήμια… κολοβών αλεπούδων στους δρόμους και κοκκινόπισθων στα δέντρα. Γέμισε η… Επαρχία «πονηρούς αρχηγίσκους» αλλά οι… «μάγκες στον… Βοτανικό με τις Επιτροπές τους εκεί» σπουδάζουν ΓΕΩ-Πονια στο… Κολωνάκι και καπνίζουν πίπες… Ειρήνης από την ΚΟΛΟΒΗ επαρχία. Και την… «ΑΠΟ-Κέντρωση» ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ-Διοίκηση, χωρίς ΑΥΤΟ-Δυναμία, χωρίς ΑΥΤΟ-Νομία ΤΗΣ την έκαναν κομμάτια και… «παραρτήματα» «Επαρχίας» στη ΣΤΕΡΕΑ για κοκκινομαϊμουδόδεντρα και κουτοπόνηρες αλεπουδίτσες… Με τον Λαϊκό Ράφτη των «Τοπικών Αρχηγών»… να ψάχνει τα «αδειανά  ΤΡΙΑ ΤΟΥΣ»…. Πανεπιστήμια στη… ΣΤΕΡΕΑ. Ούτε ένα… δεν έχει απομείνει!!! Τι ψάχνει να βρεθεί… Το κομμένο… και ανύπαρκτο ως… «παράρτημα… οι εκάστοτε του εκάστοτε κεντρικού Αρχηγού τους»… ότι τους… δίνει… για δικό τους… καμώνονται ότι έχουν κι’ αυτοί… «κάτι»!!!
Κι’ επιτέλους τι μας λέτε… «ρε παιδιά καϋμένα» ότι ο Υπουργός σας  σας έδινε «ΤΡΙΑ ΤΟΥ» ΑΟΡΑΤΑ Πανεπιστήμια κι’ εσείς ζητάγατε μόνο… ΕΝΑ;  και η ΣΤΕΡΕΑ έχει ΤΩΡΑ… «τρία (3) Πανεπιστήμια» ενώ η … Θεσσαλία μόνο 1; Κι΄άλλο ένα στη … Λαμία στα … Γαλανέϊκα «ΔΥΟ Θεσσαλίας». Κι΄η Λαμία ίδιο «παράρτημα» της ΙΔΙΑΣ Περιφέρειας με την … Καρδίτσα έγινε;;; Και οι … Θεσσαλοί θα … επαναστατήσουν: ΤΡΙΑ Πανεπιστήμια η … ΣΤΕΡΕΑ και η Θεσσαλία ΜΟΝΟ … ένα; Αδικία μεγάλη να «δώσουμε το ένα των ΚΟΛΟΒΩΝ αλεπούδων μας από τη … Στερεά περισσεύουν στη Θεσσαλία» να έχουμε από ΔΥΟ Πανεπιστήμια κάθε μία; Κρίμα είναι … Και δηλαδή τι μας λένε από τα κοκκινόδεντρα οι … μαϊμούδες και οι Κολοβές στους δρόμους της ΣΤΕΡΕΑΣ; Ότι ο … «δικός τους Υπουργός» μας έφερνε σε … νταλίκες φορτωμένα ΤΡΙΑ αόρατα Πανεπιστήμια κι΄οι … «εδώ και τώρα» και «πρώτη φορά – πρωτοφοράδες δεξιοαριστερής λογικής τους» ζήταγαν μόνο ένα ή… κανένα;
Και εκεί που λέγαμε ότι η επανίδρυση ΕΝΟΣ δύσκολη, Να! ΤΡΙΑ! με τη σέσουλα!!!  Ο Κύριος Υπουργός τους έδινε … ΤΡΙΑ ΤΟΥ ανύπαρκτα «Πανεπιστήμια Στερεάς»: Τόση ανικανότητα να ζητάνε μόνο ένα;
Τόση … ικανότητά τους να την εξαντλούν μόνο για να να φανεί ότι είναι πιο καλά η ΣΤΕΡΕΑ ως ΚΟΛΟΒΗ αλεπού;
Υ.Γ.: Για την «αναθεώρηση του … Ηθικού πλεονεκτήματος» σε επόμενο. Ο ίδιος.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη