Εκδήλωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας για το Πολυτεχνείο


Εκδήλωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας για το Πολυτεχνείο
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία, ενάντια στην φασιστική χούντα, στους ντόπιους και ξένους συνεργάτες, αποτελεί για την εργατική τάξη και την νεολαία της  παρακαταθήκη για την σημερινή πάλη. Οι αγωνιστές μας δείχνουν με το παράδειγμά τους και με την ηρωική στάση τους, ότι τα πάντα κατακτιούνται μέσα από τους  αγώνες. Μας δείχνουν ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος, όταν ο λαός και η νεολαία παλεύει οργανωμένα, συλλογικά,  μαζικά, με αποφασιστικότητα και πείσμα.  
Σήμερα συνεχίζουμε…. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες όχι τα κέρδη των λίγων
Με αυτό το σύνθημα δίνουμε την μάχη της Πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη. Για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας ανάγκες είναι  καθήκον να παλέψουμε όχι μόνο για ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς,  συντάξεις, ασφαλιστικό, κοινωνικές παροχές, αλλά και για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.
Γι  αυτό απαιτείτε  να σηκώσουμε ανάστημα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα κοράκια που τον επιζητούν για να αυξήσουν τα κέρδη τους. 
Γιατί αυτοί που ευθύνονται για τους πολέμους που γίνονται σε όποια μεριά του πλανήτη, είναι οι ίδιοι που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, που σπέρνουν την φτώχια και σε κατάσταση φαινομενικής ειρήνης.  Είναι αυτοί που σπέρνουν θύελλες και στην γειτονία μας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Τα ξεκάθαρα μηνύματα του Πολυτεχνείου που έβαψαν και τις πύλες τις μέρες της κατάληψης του 1973: «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», σήμερα είναι ακόμα πιο επίκαιρα. Ο φετινός εορτασμός πρέπει να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της λαϊκής πάλης ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στους οποίους πρωτοστατεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σπέρνοντας βάσεις σε όλη τη χώρα, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο.
Τιμούμε την εξέγερση του πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην  ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους, και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη