Πανηγύρισε η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας

Πανηγυρικά εορτάσθηκε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου  η Ιερά μνήμη του αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας, χοροσταούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.

  Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε χορός μαθητών υπό την Διεύθυνση του τ. Σχολάρχου Πρωτοψάλτου κ. Στυλιανού Μαστρογιάννη και της Καθηγήτριας Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής  κας Βασιλικής Γούση.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε για τους προστάτες αγίους της Εκκλησιαστικής  Σχολής, αγία Αικατερίνα και άγιο Στυλιανό και συμβούλεψε τους πιστούς να ζητούν το έλεος και την βοήθεια του Θεού, καθώς και να μιμούνται την δυνατή πίστη των αγίων.

Επίσης ευχήθηκε οι άγιοι να πρεσβεύουν εκτενώς προς τον Κύριο για την φώτιση και την προκοπή των μαθητών της Σχολής, καθώς  και για την ενίσχυση και δύναμη των Καθηγητών.

            Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και ιδιαιτέρως στον Διευθυντή της Σχολής, τους καθηγητές και τους μαθητές να έχουν πλουσία την ευλογία του αγίου.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας προεχείρισε Αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως  τον μαθητή της Ά τάξεως του Λυκείου Ταξιάρχη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος διακρίνεται για την ευλάβεια του και τον ένθερμο ζήλο, τον οποίο επιδεικνύει στην Εκκλησία και τη λειτουργική ζωή. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανεφώνησαν δυνατά  το: Άξιος!

 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε ιερό Μνημόσυνο υπέρ των κτητόρων, εφόρων, διδασκάλων, μαθητών, αποφοίτων  και του προσωπικού  της Σχολής και εν συνεχεία Εγκαινίασε  τους ανακατασκευασμένους αθλητικούς χώρους της Σχολής.

Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τους επισήμους και τους ευχαρίστησε για την αγάπη και το ενδιαφέρον τους προς την Εκκλησιαστική Σχολή.

Στην Ιερά πανήγυρη παρέστησαν μεταξύ των πολλών προσκυνητών: ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιέων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως κ. Χρήστος Δημητρίου,   ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης και άπαντες  οι καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη