Δημοσκόπηση Public Issue: Προβάδισμα 16,5% για τη ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ - Στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ - Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων κινδυνεύουν σοβαρά να μην εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή

Προβάδισμα 16,5% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,5% και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%, Χρυσή Αυγή με 7%, Ποτάμι με 2%, ΑΝΕΛ με 2% και Ένωση Κεντρώων 2%. Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 9,5%.


 Σύμφωνα με τους αναλυτές της Public Issue η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει την εκλογική της επιρροή, ελαφρώς κάτω από το 40% (σήμερα στο 38,5%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την αναιμική ανάκαμψη, που παρατηρήθηκε στο Β΄ εξάμηνο του 2017, έχει σταθεροποιηθεί, σε ποσοστά ελαφρώς πάνω από το 20% (σήμερα στο 22%).

Συνολικά οι μεταβολές που παρατηρούνται στην εκλογική επιρροή των κομμάτων, από το καλοκαίρι του 2018, δεν υπερβαίνουν τη μισή εκατοστιαία μονάδα (0,5%) με τη σημαντικότερη μεταβολή να αποτελεί την αύξηση του ποσοστού των Λοιπών κομμάτων (+2,5%), που διευκολύνει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.


Διαβάστε περισσότερα: https://www.protothema.gr/



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη