Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην κομώπολη της Αμφίκλειας και στην Ενορία του Σταυρού

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου  στις δυο Πανηγυρίζουσες Ενορίας του Σταυρού και της Αμφικλείας.

 Στην κωμόπολη της Αμφικλείας η εορτή τελέσθηκε με την παρουσία πολλών ιερέων, των τοπικών αρχών, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμφικλείας καθώς και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή .

           Ιδιαίτερη ευλογία απετέλεσε η παρουσία της Ιερά εικόνος της Παναγίας της Γαυριώτισσας από την Ιερά Μονή Δαδίου, η οποία παρέμεινε στο Ναό προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών κατά τη διάρκεια της Ιεράς πανηγύρεως.

          Το απόγευμα της Τρίτης τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ'  αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος κατά τη διάρκεια του οποίου ο προϊστάμενος της Ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος Αμφικλείας π. Διομήδης Παναγιωτόπουλος , εξ ονόματος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού  εβράβευσε τους τελειοφοίτους μαθητές του Λυκείου Αμφικλείας,  οι οποίοι επέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

           Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προηξήρχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης, Ιεροκήρυξ  Αρχιμ. π. Δημήτριος Ζελιαναίος,  ο οποίος εκήρυξε και το θείο λόγο.

           Μετά τη Θεία  Λειτουργία πραγματοποιήθηκε  περιφορά των Ιερών εικόνων των Εισοδίων και της Παναγίας της Γαυριώτισσας στους δρόμους  της κωμοπόλεως.

          Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε Βυζαντινή Χορωδία υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Αναργύρου Βλάχου.

          Τέλος παρετέθη δεξίωση σε όλους από τον αγροτικό συνεταιρισμό Δημητριακών Αμφίκλειας.

          Με ιερότητα και τη πρέπουσα λαμπρότητα  τιμήθηκε, η Εορτή των Εισοδίων, εις τα Άγια των Αγίων, της Μητέρας όλων των χριστιανών Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Σταυρό Λαμίας.

          Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας.

          Στην ακολουθία μετείχαν ,ο  Ιεροκήρυκας της Ιεράς  Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος Κάσσης, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο,   Ιερείς από Ενορίες της Λαμίας καθώς και οι Ιερείς των Ενοριών της τοπικής κοινότητας Σταυρού, ενώ παρευρέθησαν ο Αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος,  ο Δήμαρχος Λαμιέων  κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σταυρού κ. Ευάγγελος Κυροδήμος και μεγάλο πλήθος πιστών.

          Τη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος, και η  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του  Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη  και των Ιερέων των Ενοριών της Τοπικής Κοινότητας παρουσία και των μαθητών του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

          Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου καθώς και στο πανίερο πρόσωπο της Παναγίας.

          Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε  λιτάνευση  της Ιεράς εικόνος πέριξ του Ναού, η ακολουθία της αρτοκλασίας και ανεγνώσθη  η ευχή των εορτάσιμων πολύσπορων  κολλύβων τα  λεγόμενα τοπικά «μπόλια»,  τα οποία παρέθεσαν ευσεβείς κυρίες  της Ενορίας, κατά την παράδοση εορτή της Παναγίας της Μεσοσπορίτισσας.

          Εκ των Ενοριών

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη