Χορήγηση ενισχύσεων 41 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους

Στις 3/12/2018 ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό η Απόφαση του Υπουργείου   Αγροτικής   Ανάπτυξης  και  Τροφίμων -Τμήμα   Οικονομικής  Διαχείρισης- που αναρτήθηκε   στην   Διαύγεια   στις   28-11-2018  αναφορικά με την  «Έγκριση δέσμευσης πίστωσης 41.000.000 ευρώ» και την οποία υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.
 Η απόφαση αφορά την κάλυψη δαπάνης, η οποία θα προέλθει από την έκδοση ΚΥΑ, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) ΑΡΙΘ. 1408/2013 της επιτροπής, για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (DE MINIMIS) σε αιγοπροβατοτρόφους της επικράτειας.
Η πληρωμή της έκτακτης  εθνικής ενίσχυσης για τα αιγοπρόβατα είναι   αυξημένη  κατά    11 εκατ. ευρώ  αντί των 30 εκατ. που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Η  πληρωμή  θα  πραγματοποιηθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, επιλέξιμοι δε  είναι  οι   αιγοπροβατοτρόφοι όλων  των περιοχών, οι οποίοι διαθέτουν άνω  των   20   ζώων και έχουν  παραδώσει  γάλα. Η  ενίσχυση   δίνεται   για   τα  θηλυκά   αιγοπρόβατα  άνω  του (1) ενός   έτους.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη