Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Η ελληνική γεωργία στο εγχώριο, ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2018
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Τσιφόρου, επιστημονικού συνεργάτη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, με τίτλο «Η ελληνική γεωργία στο εγχώριο, ευρωπαϊκό & διεθνές περιβάλλον», σε ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16:30 στην Αίγλη Ζαππείου.
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από ένα εκλεκτό panel ομιλητών στους οποίους περιλαμβάνονται ο Ευρωβουλευτής κ. Μίλτος Κύρκος, ο Διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης της Γ.Δ. Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τάσος Χανιώτης, ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρης Ψαλτόπουλος και ο Διευθυντής Ερευνών της διαΝΕΟσις κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος κ. Θοδωρής Παναγούλης.
Κύριο θέμα του βιβλίου αποτελεί η καταγραφή των σημαντικότερων εξελίξεων στο παραγωγικό δυναμικό της ελληνικής γεωργίας και στα οικονομικά της μεγέθη στη διάρκεια των τελευταίων ετών, παρουσιάζοντας τις μεταβολές στην παραγωγή και την αγορά 65 προϊόντων, με συγκρίσεις και αντίστοιχες αναφορές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης στο παρελθόν και πρόσφατα. Καλύπτονται επίσης οι εξελίξεις στην εφαρμογή της τρέχουσας ΚΑΠ, στο οικονομικό περιβάλλον, την οργάνωση της γεωργικής παραγωγής, τη βιομηχανία τροφίμων και την εφοδιαστική αλυσίδα. Στο επίπεδο του διεθνούς και ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται σε βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προβλέψεις στις γεωργικές αγορές και το γεωργικό εισόδημα, αλλά και στις εξελίξεις στην ΚΑΠ μετά το 2020, ενώ το τελευταίο μέρος του βιβλίου εστιάζεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική γεωργία, με αναφορά σε επιλογές και προτεραιότητες πολιτικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.
Παρά την επιστημονική του προσέγγιση το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα και απευθύνεται σε ένα ευρύτατο αναγνωστικό κοινό. Στους παραγωγούς και τις οργανώσεις τους, στους φοιτητές των γεωτεχνικών σχολών, στο γεωτεχνικό και επιστημονικό δυναμικό του τομέα, στα στελέχη επιχειρήσεων παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων και εφοδίων, στους εμπλεκόμενους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Περισσότερες πληροφορίες για τα περιεχόμενα του βιβλίου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: https://www.c-gaia.gr/forma-ellgeorgia

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη