Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας Λαμίας: «Έφυγε» ο Κωνσταντίνος Αρχοντής

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
15-12-2018
Χθες έφυγε από κοντά μας ο  Κωνσταντίνος Αρχοντής. Ο συντοπίτης μας, ο ψάλτης μας, ο αγαπημένος δάσκαλος της χορωδίας μας και ιδρυτής της.
Γεννήθηκε στον ο Άγιο Γεώργιο Δομοκού. Στη Νέα Μαγνησία τον έφερε ο γάμος του με την Θρακιώτισσα Ντίνα Βουλγαράκη. Η καρδιά του ήταν γεμάτη από συγκίνηση, για τη μουσική και τα τραγούδια των δύο τόπων στους οποίους  έζησε.
Γνώστης άριστος της βυζαντινής μουσικής και της ψαλτικής τέχνης. Καλλικέλαδος. Ακούραστος και ανεξάντλητος.
Η  διαδρομή του ως δάσκαλος της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Μαγνησίας ξεκίνησε το 1996 και σταμάτησε το 2012.
Με πολύ μεράκι και αγάπη, προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια, επιμονή κι υπομονή, προσπάθεια και κόπο έστησε τη χορωδία μας. Ανταποκρίθηκε με προθυμία σε  απανωτές εκδηλώσεις, μικρές και μεγάλες παρουσίες. Το σπουδαιότερο λειτούργησε πάντα αφιλοκερδώς.
Θα σε θυμόμαστε πάντα κυρ Κώστα για τους τόσους ήχους, τις τόσες εικόνες που μας χάρισες μέσα από τα παραδοσιακά τραγούδια. Εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ την συγκίνηση, το τρέμουλο των χειλιών και το πάθος σου, όταν μου  έδειχνες καινούργια τραγούδια, ιδιαίτερα τα Μικρασιάτικα.
Ο Σύλλογος σου οφείλει πολλά.
Καλό Παράδεισο ΔΑΣΚΑΛΕ.

                        Με τιμή
                        Το Δ.Σ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη