Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ανάμεσα σε κολοβές αλεπούδες και χαμαιλέοντες με ουρά (του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Ανάμεσα σε κολοβές αλεπούδες
και χαμαιλέοντες με ουρά
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

Δεν είναι μόνο οι πονηρές κολοβές αλεπούδες που διατυμπανίζουν ότι πολύ καλύτερες χωρίς ουρά, όταν δεν πετυχαίνουν όσα θέλουν στο ... αξίωμα τους είτε διορισμένες είτε εκλεγμένες.
Είναι και οι «αγαθοί» χαμαιλέοντες με ουρά, που παρουσιάζονται στην ... «πολιτική αγορά» να τους προτιμήσει ο ... «λαός» από τις ... «πονηρές» αλεπουδίτσες χωρίς ουρά...
Αυτοί εδώ όσα χθες κατέστρεφαν με ευθύνη και υπαιτιότητά τους είτε από αθέλητη ανικανότητά τους, που ηθελημένα την παρουσίαζαν ως μεγάλη ικανότητα για επιτυχίες τους σε όλα, είτε από ηθελημένη αδράνειά τους... και εζημίωναν τα κοινά, παρουσιάζονται με ... άλλο χρωματισμό τους, κουνώντας την ουρά και τους οφθαλμούς τους πέρα-δώθε συνεχώς, και φωνάζουν ότι δεν είναι ΙΔΙΟΙ τώρα και εδώ αλλά ... κάτι άλλο ως ... χαμαιλέοντες και «θέλουν και μπορούν αυτοί» τώρα και εδώ να ... «επανιδρύσουν» όσα οι ΙΔΙΟΙ κατέστρεψαν. Να διώξουν τις κολοβές αλεπούδες που κοροϊδεύουν και ζημιώνουν τον ... «λαό» και να ξεχάσουν όλοι το προηγούμενο χρώμα των χαμαιλεόντων και τί έπραξαν και κατέστρεψαν ή όσα αδράνησαν να πράξουν για εξέλιξη και προκοπή και ότι ... τώρα είναι ... «αλλοιώτικοι» δεν έχουν ευθύνη για τις ζημίες ΤΟΥΣ γιατί έπραξαν με άλλο χρώμα τους, ενώ ΤΩΡΑ είναι «αλλοιώτικοι» οι ΙΔΙΟΙ γιατί άλλαξαν μόνο ... χρώμα ... και ωραιότεροι ως ... χαμαιλέοντες... διαφορετικού χρώματος.
Από τα πιο μικρά και ... «τοπικά» μέχρι τα πιο μεγάλα και εθνικά. Ή και για όσα τοπικά έχουν Πανελλήνια ή και Διεθνή εμβέλεια, όπως π.χ. ένα Πανεπιστήμιο σε μια Περιφέρεια που κατήργησε η αδράνεια των χαμαιλεόντων και δεν εξέλιξε η ανικανότητα τους όταν οι ΠΟΛΙΤΕΣ ο ... «λαός» είχαν επιτύχει άθλους δημιουργίας και θεμελίων ίδρυσης του και έτοιμες προϋποθέσεις-εγκρίσεις-αποδοχές εξέλιξης του με ΣΧΟΛΗ τεσσάρων (4) Τμημάτων ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Πολιτισμού. Στο Κέντρο μιας ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας. Προς ΔΙΕΘΝΗ προβολή ΤΗΣ με τεράστια και ποικίλα ΟΦΕΛΗ για ΟΛΟΥΣ. Τους ΚΑΛΟΥΣΑΝ οι ΠΟΛΙΤΕΣ και είχαν ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ από το «παρόν» τους ολόκληρο ΧΡΟΝΟ!!! ΔΕΝ υπήρχε ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να εμφανιστεί. Ή π.χ. την επιτυχία ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ με Πανελλήνια Οφέλη με ΜΕΤΑΦΟΡΑ του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ Πανεπιστημίου από το Κέντρο Μεγαλούπολης και Πρωτεύουσας Κράτους στην Επαρχία και στο Κέντρο Ζωής και Παραγωγής Αγροτικής Ανάπτυξης και Αγροτικού πληθυσμού με ΠΑΙΔΕΙΑ στον τόπο παραγωγής.
Ή π.χ. οι κολοβές αλεπούδες συναγωνίζονται ΤΩΡΑ σε «τέχνη και τεχνάσματα» απόδειξης Υπέρ τους ότι το ... «κολοβόν καλύτερον του εκ φύσεως ωραίου και χρήσιμου» και εναντίον των ... άλλων των… χαμερπών «χαμαιλεόντων με ... ουρά...» που αυτοί είναι χειρότεροι γιατί: π.χ. ΚΑΙ οι μεν... τώρα ΚΑΙ οι δε ... πριν ... στο μακρινό αλλά κέντρο παγκοσμίου προβολής ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ Εθνών και Λαών ΛΟΝΔΙΝΟ, με Οικουμενική προβολή σε οργανωμένη διεθνώς ΕΚΘΕΣΗ Τουρισμού παγκοσμίως χωρών και τοποθεσιών τους, εξακολουθούν να ΜΗΝ προβάλουν ΕΚΕΙ παγκοσμίως τον ΘΗΣΑΥΡΟ που θα ωφελήσει ποικίλα ΟΛΟ τον Πληθυσμό περιοχής και Εθνικά θα προβάλει Πανελλήνια και Διεθνώς τις π.χ. Αρχαίες Αμφικτυονίες στον Δήμο ΛΑΜΙΕΩΝ για προσέλκυση ΔΙΕΘΝΟΥΣ ενδιαφέροντος στην Πρωτεύουσα της ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδος. Έχει γεμίσει πλέον μόνο από ... διακηρύξεις και ... κουνήματα ουράς χαμαιλεόντων αλλά και «υπερηφάνειας» κολοβών αλεπούδων για προ-εκλογική προσέλκυση ... θεατών τους. Μιας παράστασης για διλήμματα μεγάλης ... «πολιτικής» αντιπαράθεσης «κρισίμων», όπως πάντα, εκλογών με την ΑΗΔΙΑ να ξεχειλίζει εναντίον τους. Για την κατάντια τους να παρουσιάζουν ως καλύτερη λύση επιλογής ή τους χαμαιλέοντες με ουρά ή τις κολοβές αλεπούδες ιδιαίτερα... τοπικώς ... και όλα μαζί τα… «τοπικώς» συνθέτουν... το όλον... «εθνικώς και πανελληνίως»....
Κάπως έτσι και όταν Πολίτες ζητούσαν ενημέρωση για το ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ουδείς απαντούσε και ΤΩΡΑ τα πρωτοσέλιδα... ενημερώνουν ότι η Τουρκία   «καταπίνει» το Καστελλόριζο ως «Μεσόγειο» κι όχι ως συνέχεια των Νησιών του Αιγαίου, με αντίστοιχες συνέπειες. Κι όπως π.χ. ούτε χαμαιλέοντες ούτε αλεπούδες  έλεγαν ΟΥΔΕΝ όταν ΠΟΛΙΤΕΣ ενημέρωναν για την… ιατρική κάνναβη ΤΩΡΑ καλλιεργούν οι πολυεθνικές στις «ιδιοκτησίες τους» από ξεπούλημα Ελληνίδας γης των Ελλήνων αγροτών σε όλη τη χώρα και εισπράττουν εκατομμύρια, ενώ Έλληνες Αγρότες «μεροκαματάκια» στη Γη ΤΟΥΣ. Σ’ αυτή που χαμαιλέοντες και αλεπούδες, ΟΥΔΕΜΙΑ απάντηση ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ υπεράσπισης και Ελληνίδας Γης και Ελλήνων Αγροτών, έγκαιρα και υπεύθυνα έδωσαν. Χωρίς ενημέρωση και ΠΑΙΔΕΙΑ με την ΙΔΙΑ νοοτροπία οπαδοί της «αριστερής» αλεπούς ή των χαμαιλεόντων της δεξιάς.
Αηδίας το δίλημμα: Χαμαιλέοντες με ουρά ή Αλεπούδες κολοβές!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια