Ενοριακές Δραστηριότητες Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου το τριήμερο σεμινάριο της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής, Νέας Άμπλιανης Λαμίας, με θέμα: «Μαθαίνω να ζυμώνω πρόσφορο, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό κέντρο .

     Πλήθος κόσμου μετείχε και στα τρία μέρη του σεμιναρίου που περιελάμβανε το θεωρητικό μέρος με προβολή διαφανειών όλης της διαδικασίας προετοιμασίας και παρασκευής πρόσφορου.            

     Το πρακτικό - βιωματικό που αφορά την προετοιμασία, το ανάπιασμα του προζυμιού, ζύμωμα πρόσφορου, ανάλυση και εξήγηση όλων των σταδίων της διαδικασίας παρασκευής πρόσφορου και την πρακτική εξάσκηση – ζύμωμα από τους ενδιαφερόμενους και με καθοδήγηση στην όλη διαδικασία της προετοιμασίας και της παρασκευής του πρόσφορου.

          Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, την παρουσία και πνευματική καθοδήγηση των Εφημερίων του Ναού και την πρόθυμη συμβολή του κ. Κωνσταντίνου Τσαπάρα, συνταξιούχου εκπαιδευτικού.

          Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής της Νέας Αμπλιανης Λαμίας με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου πραγματοποίησε Ιερά αποδημία,  σ'  ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ελλάδος.

          Με την Χάρη του Θεού οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν,  το Ιερό νησί της Αίγινας ασπαζόμενοι τα χαριτόβρυτα λείψανα και τον τάφο του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού.

          Οι πενήντα περίπου πιστοί μαζί με τους Εφημερίους του Ιερού Ναού βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος και με την ευλογία της Καθηγουμένης ετέλεσαν Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου.

          Με φανερή την ευχαρίστηση όλοι οι προσκυνητές αργά το απόγευμα επέστρεψαν πνευματικά ανανεωμένοι στην πόλη της Λαμίας περιμένοντας την επόμενη προσκυνηματική εξόρμηση.

ΕΚ  ΤΗΣ  ΕΝΟΡΙΑΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη