Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος

Στον μεγαλοπρεπή και καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό των αγίων Θεοστέπτων  Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στην ομώνυμη παραθαλάσσια κωμόπολη της Λοκρίδος, ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας της συγκύπτουσας γυναίκας, την οποία εθεράπευσε ο Κύριος με ένα μόνο λόγο του και ωμίλησε για την πίστη της γυναίκας εκείνης αλλά και για την αγάπη που έτρεφε για τον Θεό.

            Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

     « Εξαιτίας της αγάπης της και της πίστης της  η συγκύπτουσα γυναίκα θεραπεύθηκε. Ο Θεός επιβραβεύει την πίστη και την προσπάθεια του ανθρώπου. Υπάρχουν αρρώστιες, οι οποίες προέρχονται από δαιμονικές ενέργειες. Πρέπει να είμαστε πάντοτε σκεπασμένοι με την Χάρη του Θεού για να μην μπορεί ο διάβολος να μας καταβάλλει. Ο άνθρωπος μόνο μέσα στην Εκκλησία μπορεί να βρει παρηγοριά, χαρά και υγεία ψυχική και σωματική.

     Αδελφοί μου, μην παρασύρεστε από αυτούς που φωνάζουν και λένε κατά της Εκκλησίας και της πίστεως μας , κάποιο σκοπό έχουν. Εμείς ήρεμα συνεχίζουμε την ζωή μας εντός της Εκκλησίας. Ακολουθήστε την πεπατημένη οδό των Πατέρων μας και να μείνετε ενωμένοι και κάτω από την σκέπη της Εκκλησία με δυνατή πίστη στον Θεό. Μόνο η Ορθόδοξη πίστη και η Ενότητα μας μέσα στην Εκκλησία μπορούν να μας κρατήσουν ασφαλείς και αλώβητους.

      Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είστε πάντοτε ευλογημένοι και με υγεία όλοι να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα με τον Χριστό στην καρδιά μας».

      Μετά την απόλυση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τα Μνημόσυνα δύο κεκοιμημένων Ενοριτών δια τους οποίους ευχήθηκε ο Κύριος να τους αναπαύει αιωνίως εν τη αγήρω μακαριότητι.

     Τέλος μετά το πέρας των Ιερών ακολουθιών, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού, παρετέθη κέρασμα το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη