Η Στερεά Σε Νέα Τροχιά: Να μη ματαιωθεί η δέσμευση προβολής της Παράστασης «Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων

ΝΑ ΜΗ  ΜΑΤΑΙΩΘΗ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ  ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ         «Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
    Με την επιστολή του  προς τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο, που κοινοποιείται στον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Σπανό Φάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Παιδείας κ. Βαρδακώστα Κωνσταντίνο και στον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας και Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας κ. Καραΐσκο Ευθύμιο, ο επικεφαλής της Παράταξης κ. Νίκος Στουπής εκφράζει την ανησυχία του για την πιθανή ματαίωση των 5 εκδηλώσεων προβολής της παράστασης «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ»  που είχε δεσμευθεί ο Περιφερειάρχης να πραγματοποιηθούν στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας, με την πλήρη υποστήριξη οικονομικά και τεχνικά της Περιφερειακής Αρχής,  προς το Παράρτημα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών.
    Ο κ. Στουπής θεωρεί ότι ένα τόσο σημαντικό πολιτιστικό έργο θα πρέπει να υποστηριχθεί μέχρι τέλους από την Περιφέρεια, η οποία αν μη τη άλλο και με τη δημιουργία του νέου Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει να θέτει υπό την Αιγίδα της κάθε προσπάθειας αξιόλογης πολιτιστικής παραγωγής.
Ακολουθεί η επιστολή,

ΘΕΜΑ: Δεσμεύσεις σας για την προβολή της μουσικο-θεατρικής εκδήλωσης «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Κ. Περιφερειάρχη,                                                                                                                                            κ.κ.  Αντιπεριφερειάρχες  Περιφερερειακής Ενότητας Εύβοιας, Πολιτισμού και Παιδείας,                κ. Πρόεδρε του Οργανισμού Πολιτισμού,

Από αρχές Απριλίου είχε υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία ανάμεσα σε μένα και τον κ. Μπακογιάννη,  η εξαίρετη μουσικό-θεατρική εκδήλωση "ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ"  που παρουσίασε το Παράρτημα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών να αναπαραχθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας στις πρωτεύουσες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

    Μάλιστα δια χειρός μου σας παραδόθηκαν (1-4-2018) σε 7 αντίγραφα (από ένα,  για σας, τους Αντιπεριφερειάρχες σας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Παιδείας ) σχετική  επιστολή του φορέα , και DVD με αναπαράσταση του διαδραματιζόμενου γεγονότος. Δόθηκε μάλιστα  εντολή από πλευράς σας, στη γραμματέα σας, για προώθηση του θέματος, με παρότρυνση να ξεκινήσουμε από Χαλκίδα και στη πορεία να πάμε στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Μάλιστα υπάρχει και σύνδεσμος σχετικός για την παρακολούθηση της εκδήλωσης: https://youtu.be/C7bpoymvPP8.
Στη συνέχεια και σε συνεννόηση με τον κ. Σπανό, λόγω καλοκαιρινής περιόδου και επαγγελματικών  ασχολιών των ερασιτεχνών δημιουργών, συμφωνήθηκε το θέμα να εξετασθεί από Σεπτέμβριο. Πράγματι στις 18/9 , μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Πρόεδρος του φορέα αιτήθηκε συνάντηση με τον κ. Σπανό, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει αυτή πραγματοποιηθεί και να έχει παράξει αποτελέσματα.
Κατόπιν όλων αυτών,                                                                                                            αντιλαμβανόμενος πως στη πορεία έχουμε αλλαγή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, δημιουργία σχετικού Περιφερειακού Οργανισμού, ότι σε λίγο εισερχόμαστε σε έντονη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με τις ιδιαιτερότητες που αφορούν εσάς και το κ. Σπανό,  αλλά και του γεγονότος της δέσμευσης  σας ότι ο θεσμός θα συνεχίσει να λειτουργεί απερίσπαστα - ως οφείλετε να διασφαλίσετε, και για την υπεράσπιση της φερεγγυότητας του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης,
                                                                                                                               
ΠΑΡΑΚΑΛΩ όπως λάβετε πρωτοβουλία να συντονίσετε την ΑΜΕΣΗ υλοποίηση της ανειλημμένης και ανακοινωμένης στους συντελεστές της παράστασης δέσμευσης σας, για την πραγματοποίηση των 5 εκδηλώσεων του "ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ" στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων με την οικονομική και τεχνική στήριξη της Περιφέρειας.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας
ΜΕ ΤΙΜΗ,
 ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη