Υποβλήθηκε η πρόταση για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας»

Υποβλήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου η πρόταση ύψους 1.796.641,00€ για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας σε συνέχεια της Πρόσκλησης για Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου με Κωδικό Πρόσκλησης 098 και Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 2658, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2014-2020 από το Δήμο Λαμιέων ως δικαιούχο και με συνδικαιούχο το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.
            Μετά την πεντάμηνη προετοιμασία και την εκπόνηση όλων των σχετικών μελετών, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας διεκδικεί τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων:
-     Αναβάθμισης δημόσιου χώρου (κατασκευή και αναβάθμιση πεζοδρόμων και μνημείου, βελτίωση της κινητικότητας και προσβασιμότητας, βελτίωση μικροκλίματος με νέες φυτεύσεις και αντικατάσταση υφιστάμενου πρασίνου, αισθητική αναβάθμιση, προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού)
-     Προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων έξυπνης πόλης (παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, έξυπνης ενημέρωσης-περιήγησης επισκεπτών της περιοχής παρέμβασης, ηλιακά παγκάκια κ.α.)
-     Προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας (έξυπνη διάβαση πεζών, συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, έξυπνη διαχείριση σταθμών ποδηλάτων, κ.α.)
            Η επιλογή της περιοχής παρέμβασης έγινε λαμβάνοντας υπ’ όψη τις προϋποθέσεις που τίθενται από την Πρόσκληση αλλά και για μια σειρά λόγους που σχετίζονται με τη δυναμική συγκεκριμένου τμήματος της Λαμίας. Το έργο χωροθετείται μεταξύ των τεσσάρων κεντρικών πλατειών της πλατείας Πάρκου, της πλατείας Διάκου, της πλατείας Ελευθερίας και της πλατείας Λαού. Αποτελεί μια χωρική ενότητα στην οποία οι περισσότερες οδοί έχουν διαμορφωθεί και προβλεφθεί ως πεζόδρομοι και στην οποία υπάρχει συγκέντρωση εμπορικής δραστηριότητας.
          Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης αναφέρει:
          «Το εγχείρημα αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλη μας, με ταυτόχρονη τόνωση του εμπορίου. Διεκδικούμε επάξια σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ για παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και περίπου 300.000 για επεμβάσεις στις προσόψεις των επιχειρήσεων με 100% χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και  χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τις ωφελούμενες επιχειρήσεις.
          Συνδυαστικά, με την πρόταση ανάπλασης της Πλατείας Πάρκου που καταθέτουμε στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση αλλά και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που περιλαμβάνει σειρά έργων υποδομής, ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών τουριστικής προβολής ακόμα και κατάρτισης επαγγελματιών, η πόλη έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να αλλάξει πρόσωπο.»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη