Ρίτα Αντωνοπούλου & Μανόλης Ανδρουλιδάκης: Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου - 1 Φεβρουαρίου 2019 - Τόπος Τεχνών «Χώρα»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΜΕ ΤΗ ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ


Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, μαζί με τον εξαιρετικό συνθέτη και σολίστ Μανόλη Ανδρουλιδάκη, έναν από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κιθάρας στην Ελλάδα, παρουσιάζουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου. Μια συναυλία-γιορτή, μια συναυλία αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο που σφράγισε με τα λόγια του το ελληνικό τραγούδι και την ποίηση. Τον άνθρωπο που με την παρουσία του, τη σκέψη του και τις λέξεις του σφράγισε τη πνευματική ζωή της Ελλάδας κυρίαρχα από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα.
Ποιητής, συγγραφέας, διανοούμενος, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Μάνος Ελευθερίου είναι μία από τις σταθερές μας στο νεότερο και σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας.
Οι στίχοι του, τα λόγια του, τα ποιήματά του, όπως αυτά μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας (Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος κ.ά.) και τραγουδήθηκαν από τις ωραιότερες φωνές (Μοσχολιού, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βιτάλη, Κούτρας, Θηβαίος κ.ά.), σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού για  περισσότερα από 50 χρόνια.
Τα «Παραπονεμένα λόγια», «Σ’ αυτή τη γειτονιά», η «Ατέλειωτη εκδρομή» και ο «Άμλετ της Σελήνης», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά από τους σπουδαίους καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη.
Για μία και μοναδική παράσταση-συνάντηση με όλους εμάς που εδώ και χρόνια συνταξιδεύουμε με όχημα τη μουσική που αγαπάμε.
Για να τραγουδήσουμε, να νιώσουμε, να μιλήσουμε όπως μόνο αυτή η μουσική, η ποίηση και οι στίχοι του Μάνου Ελευθερίου μπορούν να καταφέρουν. Τραγούδια παλιά και νέα, τραγούδια δοσμένα με αγάπη και αλήθεια.
Οργάνωση παραγωγής: Cricos

Τιμές εισιτηρίων:
 Προπώληση 10€
 Πόρτα 12€
Προπώληση - Κρατήσεις τηλεφωνικά στο 2231051075

Δείτε πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις στο xwra.gr

Info:
Αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου
Ρίτα Αντωνοπούλου & Μανόλης Ανδρουλιδάκης LIVE
Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
xwra.gr
e-mail: info@xwra.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη