Μουσείο Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950: Ξεκινάμε δυναμικά τις δράσεις μας για το 2019 με δύο εκδηλώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Αγαπητά μέλη,
Φίλες και φίλοι του Σωματείου “Μουσείο Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950”, 
Ξεκινάμε δυναμικά τις δράσεις μας για το 2019 με δύο εκδηλώσεις τις προσεχείς ημέρες.
*Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ στο Γραφείο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, θα  πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου μας.  Ύστερα από τηνκαθιερωμένη ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος θα γίνει ενημέρωση για τις προσεχείς εκδηλώσεις και θα ακουστούν τραγούδια της Αντίστασης από μέλη της χορωδίας Λαμίας.  Το Μουσείο θα είναι επισκέψιμο από τις 5.30-8.30 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σε όσους το επιθυμούν.
*Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 7.00 μ.μ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» (παραγωγής 2018, διάρκειας 72 λεπτών) με ελεύθερη είσοδο. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ΕΑΜική Αντίσταση την περίοδο της Κατοχής στην Αθήνα (1941-1944). Διερευνά τη συλλογική μνήμη μέσα από 14 αφηγήσεις - ιστορίες για τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους σκηνοθέτες Ξενοφώντα Βαρδαρό και Γιάννη Ξύδα και εκπροσώπους των συνδιοργανωτών.
                                                                                                                                                το Δ.Σ 
       
Ο Γραμματέας Μ.Ι.Α.Ρ.1940-1950

Πάρης Φούντας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη