«Facebookάνθρωπος – Iphonάνθρωπος» Να μια… ευκαιρία – τρόπος «ατομικής επανάστασης»!

«Facebookάνθρωπος – Iphonάνθρωπος»
Να μια … ευκαιρία – τρόπος «ατομικής επανάστασης»!
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
-----------
Μια ευκαιρία ανάπτυξης ενός τρόπου επικοινωνίας μεταξύ πολιτών έξω από το «καλούπι» τού… «facebookάνθρωπου» ή τού… «iphoneάνθρωπου» κ.ο.κ. με το ερώτημα:: «πότε θα γίνει η επόμενη ατομική μας επανάσταση»;
Για την επαναφορά σε μια «in vivo» πραγματική ζωή από την “in vitro” εικονική – φτιαχτή ζωή. Η αλήθεια είναι ότι στην καθημερινή πραγματικότητα έχει επικυριαρχήσει πυρήνας και… «καθοδηγητής ζωής» η… συσκευή κι όχι ο Ελεύθερος άνθρωπος με την άμεση επικοινωνία του ΔΗΜΟΣΙΑ ή ιδιωτικά – μυστικά απευθείας ΑΜΕΣΗ ως ΖΩΝΤΑΝΟ εξ επαφής αισθήσεων ον με τον συν-άνθρωπό του. Υπερχρήσεις «κινητών» που οδηγούν στην αλλοίωση τελικά του χρήστη-ανθρώπου. «Τρόπος - μέσο επικοινωνίας» συμ-πολιτών όχι διάλογος-κριτική σκέψη, απευθείας, έστω κι αν δεν προκαλούν πια διάλογο δια του Τύπου ΔΗΜΟΣΙΑ αλλά απλώς μεταφέρουν γνώση ή απόψεις σε αναγνώστες. Θα περιοριστώ σε μερικές παρατηρήσεις για την απάντηση στο ερώτημα «ατομική επανάσταση» - ευχή;
Δύσκολη έως αδύνατη πλέον η «ατομική επανάσταση» από τον … «iphoneάνθρωπο» και τον ανάλογον – σχετικόν ποικιλόμορφον τύπον «σύγχρονου ανθρώπου και σκέψης του και ζωής του» εθισμένου «τοξικομανή υπερχρήστη» διότι π.χ. από την δημιουργία του iphone το 2007 έως το 2019 μ.Χ. σήμερα επί 12 ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ βομβαρδισμό τού χρήστη και αντίστοιχα «εμποτισμού του» διαμόρφωσης χαρακτηριστικών καθημερινότητάς του με την «άϋλη-υλική» επαφή του ψυχής και σώματος του καθημερινά κυρίαρχα όμως με τη «Ζωή επιβολής υπογείως της συσκευής». Θα έλεγα «πακεταρισμένος - συ-σκευασμένος ως ΕΝΑ μεταξύ τους σε αδιάσπαστη πια ενότητα – πηγή – αποτέλεσμα-ενέργεια  «μαζί συσκευής – χρήστη ανθρώπου», έχει συμβεί τέτοια επί ΧΡΟΝΙΑ αλλοίωση στα χαρακτηριστικά «αϋλου-υλικού Ανθρώπου» ως… «ενέργεια» που ΔΕΝ μπορεί ΑΥΤΟ το ΕΙΔΟΣ «μοντέρνου» Ανθρώπου-Σκέψης-Ζωής του να ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ, να ΑΥΤΟ-διορθωθεί με… επανάσταση τού… εκούσια «θύματος» με ΔΙΑΚΟΠΗ  τέτοιου τρόπου ΖΩΗΣ του. Ήδη πολύ αργά… επιστήμονες, κέντρα μελετών αλλά ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ιδρυτής του iphone Jobs ΚΑΛΟΥΝ σε τέτοια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ εναντίον αυτού του ΤΡΟΠΟΥ Ζωής ΧΡΗΣΤΩΝ που διαμορφώθηκε μακράν ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ Ζωής με τα χαρακτηριστικά φύσης – ουσίας – ζωής ελεύθερου ανθρώπου.
Ο… Μεγάλος Αδελφός είναι σήμερα ΧΡΗΣΤΗΣ της «χρήσης… καρτών από καθέναν» για να ΞΕΡΕΙ πού, πότε, τί, πώς κινείσαι αισθάνεσαι, ανάγκες και «τί τρως κάθε μέρα».
Και δεν ενοχλεί τον χρήστη συσκευών καρτών ότι η «ιδιωτικότητα Ζωής     ΤΟΥ» δεν υπάρχει ως προς τον… Άγνωστο… Λαθραίο Αδελφό Παρακολούθησης – Γνώστη περιεχομένου «συσκευών-καρτών Μεγάλο Ελεγκτή», αλλά ο ίδιος δεν θέλει «να δει το … περιεχόμενο κινητού» η Σύντροφος Ζωής του «οι δύο σε ένα» ως «ΜΙΑ Ψυχή σε δύο σώματα, ένας νους ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ Ζωή τους» λόγω… «ιδιωτικότητας-προσωπικότητας καθενός». Και η… «ιδιωτικότητα» σημαίνει πλέον και στην… ταβέρνα καθένας να διασκεδάζει κοιτάζοντας το… κινητό του, το laptop χωριστά καθένας και… με ιδιωτικότητα από τον… «άλλον» διασκεδάζοντας… μαζί αλλά με το μάτι και το αυτί σε ξεχωριστή συσκευή, επανερχόμενοι ως «χωριστοί μαζί» στην ΙΔΙΑ στέγη…
Υπερβολές. Ποιες από… όλες.
Στην κλιματική αλλαγή και τον πυρηνικό αφοπλισμό υπάρχουν Μεγάλες Δυνάμεις  Διακρατικές συμφωνίες όπου εμμέσως το… άτομο πολίτης με ελάχιστη δύναμή του ως ΕΝΑΣ-καθένας επηρεάζει, πρέπει να δημιουργήσει «ενώσεις - κινήματα» κλπ. αλλά: Όσον αφορά στην «facebookική» ή…. «iphoneική» κλπ. εποχή την ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ με τη «μέσα του αφανή πυρηνική έκρηξη στην ατομικότητα-προσωπικότητά του» καθένας με ατομική ευθύνη-ελευθερία-επιλογή – συνέπεια  αποφασίζει – ενεργεί δέχεται ή απορρίπτει για τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ως άτομο και ως ΑΤΟΜΟ-ΕΝΑΣ έχει ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα στον «ΜΕΣΑ ΟΛΟ Κόσμο ΤΟΥ» δική του Ζωή – τρόπο – μέσα απόλαυσης Δημιουργίας ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ προσθήκης  ή αφαίρεσης μέρους της με κόστος, έχει αποκλειστική και μόνη δική του ΕΥΘΥΝΗ. Αποτέλεσμα ΑΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΑ με ΔΙΚΗ ΤΟΥ και μόνο ΕΝΟΣ επιλογή του, όμως: «αφήνει» στο… «ρεύμα» μεγάλο κομμάτι από ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ και αργά ή ανεπίστρεπτα «μαθαίνει» ή και χάνει «έλεγχο αυτογνωσίας του και Δύναμης αυτόβουλης ελεύθερης διόρθωσης του» χάνει ικανότητα και βούληση για να έχει πραγματική ζωή μέσα σε αυτή… πράγματι με δικά του χαρακτηριστικά πράγματι «όντως όντος εαυτού του».
Σκέψεις ενός… επαρχιώτη – ΛΑΜΙΩΤΗ σωστά ή λάθος μέσα στην… παγκοσμιοποίηση και στην «υπερκοινωνικοποίηση» μακρόθεν επικοινωνίας ακόμα και σε πεδία δια τεχνικών ακόμα και σε αυτά που η Φύση – Έρωτας – Θεός Δημιουργός – Πηγή Ζωής έχει πυρήνα ύπαρξης – εξέλιξης την αμεσότητα φυσικής παρουσίας όχι… μακρόθεν «επικοινωνούντων», αλλά «και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν» και ως «μια ψυχή σε δύο σώματα» και όχι… σε ΔΥΟ iphone ή χιλιάδες «επαφές» facebook «ταυτοχρόνως ίδια φιλικώς σε… κλειστό χώρο».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη