Νέα απόλυση από την «Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία» FERRO


Η Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία συνεχίζει τις προκλητικές  απολύσεις εργαζομένων. Χθες προχώρησε σε δεύτερη (2) απόλυση και μάλιστα σε εργαζόμενη που ήταν σε ασθένεια και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Τροφίμων Ν. Φθιώτιδας καταβάλλοντας την αποζημιώσει αλλά όχι και τους δεδουλευμένους μισθούς που τις οφείλονται από το 2014 έως και σήμερα. Η απόλυση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της 24ώρης απεργίας του Εργατικού Κέντρου Λαμίας για την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στην εν λόγο εταιρεία.
Η Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία με τις ενέργειες νομίζει ότι μπορεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τους δηλώνουμε ότι αυτές οι παράνομες και καταχρηστικές ενέργειας ατσαλώνουν τους εργαζόμουν και με μεγαλύτερη δυναμική θα απαντήσουμε με πρώτο σταθμό την μάχη που έχουμε μπροστά μας για την επιτυχία της 24ώρης απεργίας  την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.
Η Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία βρίσκει χρήματα να καταβάλει τις αποζημιώσεις για την απόλυση των εργαζομένων, κατά τα άλλα δεν μπορεί να καταβάλλει τους δεδουλευμένους μισθούς  που τους οφείλει από Νοέμβριο του 2018 έως και σήμερα προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να ζήσουν σαν άνθρωποι. Με τις καθημερινές ενέργειες της μας δείχνει ότι λίγο νοιάζεται για αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι από τις πρακτικές της με την απλήρωτη εργασία.
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει την Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία για το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει. Τους δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις παρεμβάσεις μας προς κάθε κατεύθυνση μέχρι ότου η εταιρεία καταβάλλει και το τελευταίο ευρώ στους εργαζόμενους από τους δουλευμένους μισθούς, αυτές οι  ενέργειες της εν λόγου εταιρείας περισσότερο μας ατσαλώνουν και μας δείχνουν τον δρόμο του αγώνα, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων μαζί με τους εργαζόμενους προετοιμαζόμαστε για ποιο σκληρούς  και δυναμικούς αγώνες.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εργοδότη να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και να μην τους καταβάλλει τους συμφωνημένους δεδουλευμένους μισθούς για αυγατίζει τα κέρδη του. Η απλήρωτη εργασία δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από εμάς αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν, άλλαξαν οι εποχές που οι εργαζόμενοι έμειναν με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στα θέλω του κάθε εργοδότη.
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ να συμμετέχουν μαζικά στην 24ώρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στην εν λόγο εταιρεία την ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019.
Καλούμε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας να εκφράζουν την αλληλεγγύη στους συναδέλφους της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ να δώσουν το παρόν  στην περιφρούρηση της απεργίας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη