Δομοκός: Πρόγραμμα - Πρόσκληση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας
και το Δημοτικό Συμβούλιο, σας προσκαλούν
στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου
της 25ης Μαρτίου 1821. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(Αποφασίστηκε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και καταρτίστηκε ως εξής)

 Α. ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
1. Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων,  Δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οδών και πλατειών, από το πρωί της 24ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
• Φωταγώγηση κατά τις εσπερινές ώρες της 24ης και 25ης  Μαρτίου 2019 όλων των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., οδών, πλατειών, του Κάστρου και του Προφήτη Ηλία.
B. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
9:00 π.μ.          Εορταστικές Εκδηλώσεις στα Σχολεία
10:30 π.μ.        Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Διονυσίου Κόκκαλη από τους μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Δομοκού
Γ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
 9.45 π.μ.         Τέλος προσέλευσης των Σχολείων στην Εκκλησία.
 9.50 π.μ.         Συγκέντρωση Αρχών, Προέδρου και μελών Δημοτικού Συμβουλίου στην Πλατεία Μουσών.         
10.00 π.μ.        Προσέλευση Αρχών στην Εκκλησία.
10.15 π.μ.        Επίσημη Δοξολογία στον Ι. Ναό Αγίας  Παρασκευής.
Εκφώνηση Πανηγυρικού από τον Φιλόλογο του Γυμνασίου Δομοκού, κ. Τσιάμαλο Ηρακλή
11.00 π.μ. α) Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων.
 β) Κατάθεση στεφάνων με την εξής σειρά: Δήμος Δομοκού, Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Πρόεδρος  Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού, 695ΑΒΠ/2Η ΥΑ, Αστυνομικό Τμήμα, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, Εθνική Αντίσταση, Εκπρόσωπος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Φθιώτιδας,  Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, Παράρτημα ΑΜΕΑ Φθιώτιδας, Κέντρο Υγείας Δομοκού, Δασονομείο Δομοκού, Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού, Λύκειο, Γυμνάσιο, Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο, Παιδικός Σταθμός,, Εμπορικός Σύλλογος, Εκπολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος γυναικών «ΦΙΛΑΡΕΤΗ», Λαογραφικός Όμιλος, Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ.
γ) Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
δ) Εθνικός Ύμνος από τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου.
(Μέσα στο χώρο του Ηρώου θα βρίσκονται μόνο οι ιερείς, οι ψάλτες η χορωδία, οι σημαιοφόροι, ο τελετάρχης και οι βοηθοί.)
Οι μαθητές των Σχολείων και οι επίσημοι θα παραταχθούν έξω από το χώρο του μνημείου των Ηρώων.
11.30 π.μ.  Ύστερα από τον Εθνικό Ύμνο οι επίσημοι και το κοινό θα πάρουν θέσεις κατά μήκος της οδού Δημοκρατίας και στο χώρο μπροστά από το πρώην Θεραπευτήριο Χρονιών Παθήσεων που θα παρελάσουν τα Σχολεία κατά σειρά. (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
Πάνω στην εξέδρα θα είναι ο Δήμαρχος Δομοκού, οι Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού, της 695ΑΒΠ/2Η ΥΑ, του Αστυνομικού Τμήματος, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, της Εθνικής Αντίστασης, των Εφέδρων Απόστρατων Αξιωματικών, του Γ.Κ.Κ. Δομοκού, του Κέντρου Υγείας Δομοκού, του ΕΛΤΑ, του Παραρτήματος ΑΜΕΑ, οι Ιερείς, οι Δ/ντες των Σχολείων Λυκείου,   Γυμνασίου, Δημοτικού, Νηπιαγωγείου). 
Μετά τη μαθητική παρέλαση, μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου Δομοκού θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία Θαυμάκου ή στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου σε περίπτωση κακοκαιρίας.
Τελετάρχης ορίζεται ο Γυμναστής του Γυμνασίου Δομοκού, κ. Θεοδωράκης  Λάμπρος Π.Ε. 11

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη