Ο Θανάσης Μιχελής για την επέτειο της Εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου

25 Μαρτίου 2019
Ο Θ. Μιχελής για την επέτειο της Εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου

Για την επέτειο της Εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου
    25η Μαρτίου 2019. Τιμώντας την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821, πλησιάζουμε τους δυο αιώνες συγκρότησης του Νεοελληνικού κράτους.
Μια ημέρα εθνικής υπερηφάνειας διότι κατορθώθηκε να συγκροτηθεί ένα κράτος με μια εθνική συνείδηση βασισμένη στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.Τις μέρες μας πλέον και ημέρα ανάγκης εθνικής αυτογνωσίας.
    Μιας επανάστασης με στοιχεία διαφωτισμού και αλληλεγγύης, απόρροια της αρχαιοελληνικής παιδείας.
Μιας εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης και με αιτήματα κοινωνικά: τη διεκδίκηση κλήρου από τους αγρότες και της ελεύθερης αξιοπρεπούς διαβίωσης του ίδιου του λαού.
Ενός επαναστατημένου λαού που δεν απέφυγε αιώνιες αδυναμίες του: τις έριδες, τον εμφύλιο, ακόμη και τη δολοφονία του πρώτου και αγνότερου κυβερνήτη του στη νεότερη ιστορία του, του Καποδίστρια.
Ενός Νεοελληνικού κράτους που μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια συνέχισε την νέα πορεία του με επικεφαλής ως βασιλιά έναν Βαυαρό, ένδειξη της εξάρτησης του από τους ξένους.
Σήμερα ημέρα λαμπρή για το λαό και τη χώρα μας, είναι ανάγκη οι ιστορικές μας εμπειρίες μαζί με την τιμή της επετείου, να μας προβληματίζουν διδάσκοντάς μας για την περεταίρω πορεία μας.
Η εθνική ανεξαρτησία, η πολιτική και κοινωνική ελευθερία και η αξιοπρέπεια μας είναι πάντα το επιδιωκόμενο των συνεχών προσπαθειών και αγώνων μας.
                                Θ. Μιχελής
                                         Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας   

                                           

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη