ΟΚΕ: Δεν εφαρμόζει ο Μπακογιάννης την απόφαση του ΣτΕ για τον Ασωπό

   Ομάδα                                                      Αθήνα 27-3-2019
   Κοινωνικής
   Εγρήγορσης
                                                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την απόφαση - σταθμό του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), για τον Ασωπό, που δικαίωσε πανηγυρικά τους πολυετείς αγώνες της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (OKE) και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης συνεχίζει να ανακυκλώνει σχέδια της προηγούμενης τριακονταετίας, χωρίς να έχει κάνει ούτε ένα βήμα για την κατασκευή της Κεντρικής Μονάδας Βιολογικού και Χημικού Καθαρισμού.
      Με την απόφαση 3943/2015, το Ανώτατο Δικαστήριο υποχρέωνε τον κ. Μπακογιάννη, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση, να επιλύσει το πρόβλημα της επεξεργασίας των βιομηχανικών αποβλήτων, των περιοχών Οινοφύτων – Σχηματαρίου, να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου της κεντρικής μονάδας και να διακόψει τη λειτουργία των ρυπογόνων βιομηχανιών.
      Όλο αυτό το διάστημα που ο κ. Μπακογιάννης και το επιτελείο του δεν εφαρμόζουν την απόφαση του ΣτΕ αλλά εξαγγέλλουν μελέτες, ανθρώπινες ζωές συνεχίζουν να χάνονται, εξαιτίας της καρκινογόνου ρύπανσης.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη