Λαμία: Βραδιά κλασικής μουσικής αφιερωμένη από τους Trio con corno σε έργα Beethoven και Brahms

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Μουσικό Σχολείο Λαμίας σας προσκαλούν σε μια βραδιά κλασικής μουσικής αφιερωμένη από τους Trio con corno σε έργα Beethoven και Brahms με τους διεθνούς φήμης μουσικούς Dariusz Mikulski (Κόρνο), Όμηρο Γιαβρούμη (Βιολί) και Μαρία Γιαβρούμη (Πιάνο). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 8:30μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όμηρος Γιαβρούμης

Ο Όμηρος Γιαβρούμης είναι κάτοχος των πτυχίων Bachelor και Master of Music από την Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, καθώς επίσης και πτυχίου Μουσικολογίας από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μαθητής της Nancy Bargerstock στην Αθήνα και του Mateja Marinkovic στο Λονδίνο, έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια και μαθήματα βιολιού με τους Ruggiero Ricci, Zakhar Bron, Lydia Mordkovitch, Eric Friedman, Maurizio Fuks, Sylvia Rosenberg, Grigory Zhislin, κ.ά., και έχει κερδίσει βραβεία σε διαγωνισμούς σόλο αλλά και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Filharmonia Dolnoslaska στο Βερολίνο και στην Πολωνία, με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ταϊλάνδης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου κ.ά. Έχει επίσης εμφανιστεί ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και συμφωνικών ορχηστρών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αυστραλία, Αμερική, Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία και Ιταλία), υπό την δ/νση διακεκριμένων διευθυντών ορχήστρας όπως οι: Michael Tilson Thomas, Sir Colin Davies, Sir Charles Mackerras, Esa-Pekka Salonen, Naeme Yarvi, Kent Nagano, κ.ά., με εμφανίσεις στις αίθουσες Royal Festival Hall και Royal Opera House Covent Garden του Λονδίνου, Grosses Festspielhaus του Salzburg, Sydney Opera House κ.ά.
Από το 2002 είναι Εξάρχων στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και από το 2008 είναι Καθηγητής Βιολιού στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μαθητές του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς και σπουδάζουν μετά από επιτυχείς ακροάσεις σε μουσικές ακαδημίες του εξωτερικού. Τον Μάρτιο του 2011 ήταν μέλος της YouTube Symphony Orchestra στην Όπερα του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, μετά από διεθνή διαγωνισμό. Από τον Δεκέμβριο του 2016 είναι Εξάρχων στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ταϊλάνδης.

Μαρία Γιαβρούμη
 
Η Μαρία Γιαβρούμη γεννήθηκε στην Τρίπολη και στην ηλικία των 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με τον πατέρα της, Νικόλαο Γιαβρούμη. Το 2000 πήρε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α' Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο από το Αττικό Ωδείο Τρίπολης, με καθηγητή τον Δημήτρη Τουφεξή. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, με ειδίκευση στο πιάνο. Το 2009 πήρε “Master in Music” από το Πανεπιστήμιο Nova της Λισαβόνας με θέμα Lied, Oratorio and Accompaniment. Τον Ιούνιο του 2010 ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Royal College of Music του Λονδίνου αποκτώντας Master στο πιάνο, με καθηγητή τον John Blakely.
Η Μαρία Γιαβρούμη εργάστηκε ως τακτική συνοδός για την τάξη των ξύλινων πνευστών στην Ακαδημία Ορχήστρας Metropolitana στη Λισαβόνα, το 2007-2008. Ήταν επίσης συνοδός για τα μαθήματα Μπαλέτου στο London School of Dance το 2009-2010. Από το 2011 είναι καθηγήτρια πιάνου σε Μουσικά Σχολεία στην Ελλάδα. Εμφανίζεται ως πιανίστα σε ατομικά ρεσιτάλ καθώς και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Πολωνία και Ιαπωνία. Συμπράττει ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες, ανάμεσα στις οποίες η Filharmonia Dolnośląska (Πολωνία), Baskent Akademik Orkestra (Τουρκία) και η Filharmonia Tama (Ιαπωνία). Τον Δεκέμβριο του 2015 ερμήνευσε με τον Justus Frantz και τη Filharmonia Dolnośląska το Κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα, Κ. 365 του Mozart, σε περιοδεία στη Γερμανία και την Πολωνία. Τον Φεβρουάριο του 2017 συνεργάστηκε ως σολίστ, με την Orquesta Sinfónica del Estado de México (Μεξικό) και τον μαέστρο Enrique Batiz. Τον Νοέμβριο του 2017 ερμήνευσε το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα No 9 του W. A. Mozart “Jeunnehome” στο ιστορικό θέατρο Bibiena (1770) στην Μάντοβα (Ιταλία).


Dariusz Mikulski
Διευθυντής Ορχήστρας και ερμηνευτής γαλλικού κόρνου, έχει διατελέσει ως Γενικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Sudecka του Wałbrzych (2005-2010), Καθηγητής της Μουσικής Ακαδημίας του Łódź, Γενικός Διευθυντής του CONCORNO Kulturmanagement Berlin και τακτικός προσκεκλημένος Μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ταϊλάνδης (Μπανγκόκ).
Συνεργάζεται ως σολίστ και Μαέστρος με πολλές ορχήστρες, όπως η Sinfonieorchester des Norddeutschen Rundfunks (NDR),η Orchester der Deutschen Oper Berlin, η Wiener Kammerorchester, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ταϊλάνδης,η Philharmonie der Nationen, η Stuttgarter Kammerorchester, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Poznań, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Łódź, η Polska Filharmonia Bałtycka, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Irkuck, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Opole, η Berliner Symphoniker και άλλες.
Ήταν Μουσικός Διευθυντής και Μαέστρος της παγκόσμιας πρεμιέρας της όπερας “Ελ Γκρέκο” του Γιώργου Χατζηνάσιου τον Μάιο του 2015 και της όπερας “Aida” του Verdi στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2016.
Στις ηχογραφήσεις του για το ραδιόφωνο και σε CD περιλαμβάνονται πολυάριθμα έργα για γαλλικό κόρνο, μουσική δωματίου και συμφωνική μουσική, καθώς και όπερα.
Ο Dr. Mikulski ξεκίνησε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία του Łódź. Το 1994 σπούδασε γαλλικό κόρνο με καθηγητή τον Radovan Vlatković και Διεύθυνση
Ορχήστρας υπό την καθοδήγηση του Thomas Ungar στη Musikhochschule στη Στουτγκάρδη και στο Universität Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ. Κέρδισε την πρώτη θέση σε διάφορους διαγωνισμούς μουσικής, όπως στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής του Enchede (Ολλανδία), στον Διεθνή Διαγωνισμό Χάλκινων Πνευστών του Gdansk (Πολωνία), στον Διεθνή Διαγωνισμό “Prague Spring” (Τσεχία), στον Διεθνή Διαγωνισμό Γαλλικού Κόρνου στην Toulon (Γαλλία), στον Διεθνή Διαγωνισμό του Markneukirchen (Γερμανία) και ήταν νικητής της υποτροφίας Villa Musica στο Mainz (Γερμανία).
Ο Dr. Mikulski έχει τιμηθεί από τον Διοικητή της Περιφέρειας Κάτω Σιλεσίας με μετάλλιο για την συμβολή του στον πολιτισμό και το 2008 το Υπουργείο Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πολωνίας του απένειμε το μετάλλιο “Gloria Artis” για την καλλιτεχνική του δράση. Το 2011 έλαβε το “Ασημένιο Μετάλλιο του Δήμου του Βερολίνου”, για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Είναι ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της “CONCORNO Cultural Management Berlin”, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στις συναυλίες κλασικής μουσικής διεθνώς και τη διαχείριση καλλιτεχνών.
Ο Dr. Dariusz Mikulski είναι μέλος του European and World Brass Association και παίζει με Kόρνο Hans Hoyer K 10.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη