Συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί στη Στυλίδα Φθιώτιδας, μετά από κλοπή σε super market

Συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί στη Στυλίδα Φθιώτιδας, μετά από κλοπή σε super market
Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον (11) κλοπές από super market σε περιοχές της Στυλίδας & της Λαμίας, τις οποίες είχαν διαπράξει το τελευταίο δίμηνο
Σε βάρος του ενός συλληφθέντα, σχηματίσθηκε δικογραφία και για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα
Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό & περισσότερο από (1) κιλό αδασμολόγητου καπνού
Συνελήφθησαν, χθες (17-04-2019) το πρωί στη Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, δύο (2) αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 46 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επιπλέον σε βάρος του 46χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δράστες εντοπίστηκαν εντός καταστήματος super market της περιοχής και σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν διάφορα εμπορεύματα, τα οποία μόλις είχαν αφαιρέσει από την επιχείρηση, καθώς και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει συνολικά έντεκα (11) κλοπές από υποκαταστήματα super market σε περιοχές της Στυλίδας και της Λαμίας, αφαιρώντας διάφορα εμπορεύματα (κυρίως τρόφιμα & απορρυπαντικά), η αξία των οποίων υπερβαίνει τα (800) ευρώ.
Για τις μετακινήσεις τους και προς διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς έξωθεν του super market και κατασχέθηκε.
Επίσης, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (1) κιλού & (360) γραμμαρίων, η οποία θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη