10ος Αγώνας «Ανόπαια Ατραπός»: Μεταγωνιστκό Δελτίο

10ος Αγώνας «Ανόπαια Ατραπός»
Μεταγωνιστκό Δελτίο
Με την πεποίθηση ότι η φετινή επετειακή διοργάνωση δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες των συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, η διοργάνωση του 10ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «Ανοπαία Ατραπός». Όλοι όσοι βρέθηκαν στον ιερό χώρο των Θερμοπυλών αποχώρησαν με καρδιά και μυαλό γεμάτα από εικόνες και εμπειρίες, πιστεύοντας ότι ο φετινός αγώνας ήταν ο καλύτερος που διοργανώθηκε μέχρι σήμερα.
                Στο αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης, κύρια χαρακτηριστικά ήταν το ρεκόρ εγγραφών οι οποίες ανήλθαν στις 415, και το υψηλό επίπεδο όλων των συμμετεχόντων το οποίο οδήγησε στην επίτευξη κορυφαίων χρόνων, με επιστέγασμα την συναρπαστική και συνάμα αμφίρροπη μονομαχία μεταξύ των δύο πρώτων αθλητών που ξεκαθάρισε στα τελευταία 500 μέτρα.
            Στους άνδρες, νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Λουφέκης (L-Crew) με χρόνο 1:09:51 (δεύτερη κορυφαία επίδοση που έχει επιτευχθεί ποτέ στη διαδρομή), ενώ δεύτερος αναδείχθηκε ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (Dynafit Greece – Τραχίνα) με χρόνο 01:10:20, τρέχοντας τα τελευταία 4χλμ, με βαθύ θλαστικό τραύμα. Τρίτος τερμάτισε ο ανερχόμενος αθλητής Ανδρέας Ανδριόπουλος (Kourkourikis Training GRoup) με χρόνο 1:13:15.
                Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία Ξάνθη (The Runners Project) με χρόνο 1:34:39, δεύτερη τερμάτισε η Κυριακή Γιαννούτσου (L-Crew) με χρόνο 1:36:09 και τρίτη η Dragana Cejovic με χρόνο 1:40:50.
Εξαιρετικής αποδοχής έτυχε η συμμετοχή του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέσω της οποίας δόθηκε η ευκαιρία στους αθλητές να λάβουν υπηρεσίες αποκατάστασης από το προσωπικό του τμήματος, υπό την καθοδήγησης της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ελένης Καπρέλη. Οι φοιτητές μαζί με καθηγητές του τμήματος, οργάνωσαν  ειδικά περίπτερα στον προαύλιο χώρο του Καινοτομικού Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών. Οι υπηρεσίες που παρείχαν  στους συμμετέχοντες δρομείς, πέραν της αποθεραπείας με ειδικές τεχνικές αθλητικής φυσικοθεραπείας, ήταν η ενημέρωση σχετικά με τους παράγοντες πρόκλησης τραυματισμών καθώς και η προσωπική αξιολόγηση των συμμετεχόντων με ειδικές δοκιμασίες (αξιολόγηση VO2max, ελαστικότητας κάτω άκρων, εμβιομηχανικών αποκλίσεων όπως πρηνισμό, στροφή ισχίου κλπ) και ερωτηματολόγια για τον καθορισμό τους και συμβουλευτική για την πρόληψη τους.
Με ειδική απονομή τιμήθηκε ο Σύλλογος «ALIARTISTAS», ως η ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών στον αγώνα.
Θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξη της όλης διοργάνωσης θα πρέπει να αποδοθούν στους:
Δήμο Λαμιέων
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Ερευνητικό Εργαστήριο Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης)
Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας
ΕΚΑΒ
Δασαρχείο Λαμίας
Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών
Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών
Μουσικό Σχολείο
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους εθελοντές και υποστηρικτές της διοργάνωσης. Ο εθελοντισμός αποτέλεσε ισχυρό πυλώνα επιτυχίας της όλης διοργάνωσης. Οι αυξημένες ανάγκες σε υποστήριξη λόγω του πλήθους των συμμετοχών, δημιούργησαν ένα απαιτητικό περιβάλλον, στο οποίο όλοι οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό.
Εθελοντές του αγώνα ήταν:
Ασφάλεια Διαδρομής:
Κάλυψη 1ου Σταθμού Τροφοδοσίας: 3ο Γυμνάσιο Λαμίας (Μαθητές – Καθηγητές)
Κάλυψη 2ου Σταθμού τροφοδοσίας: ΣΤΑΝ Περδικόβρυση (ΑΩΛ)
Κάλυψη 3ου Σταθμού Τροφοδοσίας: Ηλίας Κοντοβάς
Κάλυψη 4ου Σταθμού Τροφοδοσίας: Βαγγέλης Τσάμης – Χρήστος Σολόπουλος
Κάλυψη 5ου Σταθμού Τροφοδοσίας: Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας
Ασφάλεια Διαδρομής (Σκούπα): Θανάσης Τζαβαλής, Παναγιώτης Σπανός
Γραμματεία Αγώνα – Απονομές: Ιουλία Ζάχου, Ηλιάνα Κόκκοτα, Νάνσυ Λαμπαδιάρη, Σπυριδούλα Τσαμπίρη, Άρτεμις Χρυσικού, Λάμπρος Κουτσοκέρας.
Σημαντική ήταν η υποστήριξη των χορηγών του αγώνα. Οι χορηγίες αγαπητών φίλων και υποστηρικτών έδωσαν στο Σύλλογο «Τραχίνα» την απαραίτητη δύναμη ώστε όλες οι προσπάθειες που κατέβαλε να στεφθούν με επιτυχία. Χορηγοί του αγώνα ήταν:
Ζυμαρικά «HerkULESS»
VODAFONE ΚΙΝΙΑΚΟΣ ( ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ )
ΙΟΛΗ
ΕΛΤΑ Courier
X-TREME STORE ΛΑΜΙΑΣ
STIHL ΣΜΑΡΑΙΔΟΣ
ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
ΦΡΟΥΤΑ ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
LA MIA STEVIA
TIME OUT ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΑΦΕ MISTRAL ΣΤΥΛΙΔΑ
Κέντρο Φυσικοθεραπείας ΠΟΛΙΤΗΣ – ΧΑΝΤΖΗΣ
ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
Τέλος, όλοι αθλητές, διοργανωτές, εθελοντές, έδωσαν υπόσχεση να είναι όλοι παρόντες στο ιερό χώρο των Θερμοπυλών την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 για τον πρώτο αγώνα της δεύτερης δεκαετίας του,  τον 11ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπό». 








Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη