Χ. Σαρδελής: Να γίνει μουσείο ο χώρος Ιστορικής μνήμης 1941-1944 “Κοραή 4”


Πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να μετατραπεί ο χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941 – 1944 “Κοραή 4” σε μουσείο έκανε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Χριστόφορος Σαρδελής.
του  Νίκου Μωράκη 
Η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις πρώην ναζιστικές φυλακές όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για την ιστορία τους, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε μεταξύ άλλων «Τα ονόματα πάνω στους τοίχους αυτού του κτιρίου, τα ονόματα των κρατουμένων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, μας θυμίζουν και πρέπει να μας θυμίζουν πάντα τη δύναμη της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ας μην ξεχνάμε ότι ελευθερία και δημοκρατία είναι εύθραυστα αγαθά και πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε πάντοτε. Τίποτα από αυτά δεν είναι δεδομένο», τόνισε.
«Και αυτό πρέπει να το συλλογιζόμαστε ιδίως σήμερα, τώρα που άρχισε η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, για να συμπληρώσει: «Η ετυμηγορία των Ευρωπαίων και ιδίως ημών των Ελλήνων, ως Ευρωπαίων, πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέψουμε στα μορφώματα του λαϊκισμού, τα οποία εμφανίζονται και ως νοσταλγοί εκείνης της εφιαλτικής εποχής, να υπονομεύσουν -όπως θέλουν – το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και, ταυτοχρόνως, να υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

 https://www.insurancedaily.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη