Γιατί μαζεύτηκαν όλες οι εταιρίες της Αθήνας στο Συνεταιρισμό Στέβιας στη Λαμία;

Γιατί μαζεύτηκαν όλες οι εταιρίες της Αθήνας στο Συνεταιρισμό Στέβιας στη Λαμία;
Στο επίκεντρο της δημοσιότητας για μια άλλη φορά η περιοχή μας, με πάνω από 50 στελέχη σημαντικών επιχειρήσεων της Ελλάδας , να συναντιούνται στα Κεντρικά του Συνεταιρισμού Στέβιας στη Λαμία.
Ο λόγος; Η εκδήλωση “Sustainable Talks”, που διοργανώνεται από το τμήμα CSR του ΕλληνοΑμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου. Την εκδήλωση φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του ο Συνεταιρισμός Stevia Hellas, ενώ στο παρελθόν έχουν φιλοξενήσει εταιρίες όπως η Vodafone, οι Μύλοι Λούλη κ.α..
Αυτή τη φορά, θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ανάπτυξη μέσω της Συνεργασίας», θέμα το οποίο ο Συνεταιρισμός έχει κάνει πράξη και αποτελεί παράδειγμα της περιοχής μας για το λόγο αυτό.
Δεν είναι  τυχαίο που ο Συνεταιρισμός επιλέχθηκε να φιλοξενήσει την εκδήλωση. Αποτελεί μια υγιή Συνεταιριστική επιχείρηση, με διεθνείς προδιαγραφές, στην οποία παραγωγή και διοίκηση συνεργάζονται αρμονικά ακολουθώντας τη γραμμή και τις τάσεις της αγοράς.
Μάλιστα ο Συνεταιρισμός Στέβιας, έχει πολλές φορές αναδείξει την περιοχή με τις εκδηλώσεις του, με πιο πρόσφατη την επίσκεψη του Αμερικάνου Πρέσβη.
Οι επισκέπτες και εκπρόσωποι των εταιριών, είχαν την ευκαιρία ξενάγησης στην ευρύτερη περιοχή μας και στην Κοιλάδα του Σπερχειού, θαυμάζοντας τον πλούτο και την ιστορία. Εν συνεχεία, είδαν από κοντά τη διαδικασία καλλιέργειας στέβιας, αλλά παρακολούθησαν σημαντικές ανοιχτές συζητήσεις μέχρι και φυσικά, πήραν μέρος στο Ρουμελιώτικο γλέντι που οργάνωσε προς τιμήν τους ο Συνεταιρισμός.
Η επίσκεψη ξεκίνησε με την επίσκεψη των καλεσμένων σε αγρό στέβιας, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με παραγωγούς, να δουν τη διαδικασία καλλιέργειας της στέβιας, να μάθουν γιατί ο Συνεταιρισμός Στέβιας θεωρείται ότι καινοτομεί και πως έχει καταφέρει να προμηθεύει πάνω από το 65% των Ελληνικών επιχειρήσεων με στέβια, ανάμεσα τους η Green Cola, η Vivartia, Kri-Kri, κ.α.
Εν συνεχεία, ακολούθησε η κεντρική συζήτηση στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, την άνοιξε ο κ Πάκης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του τμήματος CSR ΕλληνοΑμερικάνικου Επιμελητηρίου και Διευθυντής Εταιρικής Ποιότητας του Ελ. Βενιζέλος., ο οποίος στάθηκε στην έννοια της συνεργασίας και πως αυτή έχει βοηθήσει τις επιχειρήσεις της Ελλάδας να αναπτυχθούν και να σταθεροποιηθούν σε βάθος ετών.
Το λόγο πήρε ο κ Σταμάτης, Διευθύνων Σύμβουλος του Συνεταιρισμού Στέβιας, ο οποίος κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, τόνισε πως η συνεργασία παραγωγού με τη διοίκηση, έφερε και φέρνει αποτελέσματα στο Συνεταιρισμό, αφού πάντα είναι βασισμένη σε τρεις πυλώνες: Περιβάλλον – Οικονομία -Κοινωνία.
Ο κύκλος της συζήτησης φυσικά ολοκληρώθηκε με την ανοιχτή κουβέντα του κου Θεοδουλίδη, Δευθύνων Σύμβουλο της Venus Growers, ο οποίος συζήτησε με τον κο Κώστα Τσαούση, διακεκριμένο δημοσιογράφο, πως με απλές αλλά ουσιαστικές τακτικές που χρησιμοποίησε η Venus στο βάθος της επιτυχημένης πορείας της, έχουν συντελέσει ώστε η επιχείρηση να επικρατήσει επιτυχώς στην Παγκόσμια ανταγωνιστική αγορά. Ο κος Θεοδουλίδης εστίασε στα σημαντικότερα σημεία της επιτυχίας της Venus, κάνοντας λόγο: Για να μπορέσει μια Συνεταιριστική επιχείρηση να πετύχει, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι επιχείρηση. Να ακολουθεί τις τάσεις της αγοράς, επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη. Να είναι σαφής ο διαχωρισμός των ρόλων, από τους παραγωγούς ώς τη διοίκηση και φυσικά, να απαλλαγεί από κάθε είδους κομματισμό.
Η εκδήλωση Sustainable Talks έκλεισε φυσικά με Ρουμελιώτικο γλέντι, μένοντας αξέχαστη στους επισκέπτες.











Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη