Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Δομοκού

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Δομοκού την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Κατάστημα Δομοκού για τον απολογισμό χειμερινής περιόδου 2018-2019 και  για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας των φορέων  αντιμετώπισης των κινδύνων  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2019.
Ο Δήμαρχος Δομοκού, ευχαρίστησε τους παριστάμενους στη σύσκεψη, η οποία ξεκίνησε με τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2018-2019. Τόσο ο Δήμαρχος Δομοκού όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Καρακάντζας Αθανάσιος ανέφεραν πως η συνεργασία που υπήρξε μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου ήταν  άψογη και αντιμετωπίσθηκαν στο μέγιστο βαθμό οι δυσκολίες που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή. Στη συνέχεια, τέθηκε το ζήτημα της λήψης μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας των φορέων  αντιμετώπισης των κινδύνων  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2019. Ο κ. Τζιαχρήστας ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι μείζονος σημασίας η πρόληψη για την αποφυγή πυρκαγιών, καθώς και η ανάγκη προστασίας και φύλαξης περιοχών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα μέλη του Σ.Τ.Ο. τοποθετήθηκαν, κατέθεσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς, και συμφώνησαν ότι θα πρέπει ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας να είναι έτοιμος για την πρόληψη αλλά και την καταστολή πιθανής πυρκαγιάς. Ο Δήμαρχος Δομοκού έκλεισε τη σύσκεψη ευχόμενος σε όλους καλό καλοκαίρι, χωρίς πυρκαγιές.
Στη σύσκεψη  παρέστησαν ο Δήμαρχος Δομοκού Δημήτριος Τζιαχρήστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Καρακάντζας Αθανάσιος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Ζώης Πολύζος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού κ. Γκούτας Θωμάς (Αστυνόμος  Α΄), ο Πυρμος Τσούμας Σεραφείμ και κ. Κοθώνας Σταύρος από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δομοκού, η Συντονίστρια Διευθύντρια  του Κέντρου Υγείας Δομοκού κα Μακρή Ελένη, ο Σ/χης Π.Υ ΚΕΥΠ Λαμίας κ. Γιωτόπουλος Γεώργιος, εκπρόσωποι του ΔΕΣΦΑ Α.Ε κ. Βασιλός Δημήτριος και κα Ζαχαροπούλου Άννα,
ο Πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου κ. Μπαλκούρας Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αυγέρης Αθανάσιος και κ. Φράγκος Ιωάννης, η Προϊσταμένη των Διοικητικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Περιβάλλοντος κα. Ζηκούλη Αικατερίνη και ο κ. Μπακοστέργιος Δημήτριος Πολιτικός Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού κ. Τσόγκας Δημήτριος, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των τοπικών Κοινοτήτων Βουζίου κ. Γκουζίνης Γεώργιος, Τ.Κ Νεοχωρίου κ. Τσαδήμας Γεώργιος, Τ.Κ Παλαμά κ. Χριστοδούλου Ιωάννης Τ.Κ Πουρναρίου κ. Γκιρλέμης Αντώνιος, και Τ.Κ Φυλιαδώνας κ. Μπαϊκούσης Σπυρίδων.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη