Κωνσταντίνα Αντερριώτη: Η νέα γενιά στέλνει μήνυμα προοδευτικής αλλαγής

Γράφει η Κωνσταντίνα Αντερριώτη*

Οι νέοι σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές για την Ευρώπη και τη χώρα μας στέλνουν το δικό τους μήνυμα προοδευτικής αλλαγής!
Παίρνουν την απόφαση να αλλάξουν ζωή τους και δεν χαρίζονται σε κανέναν.
Λόγω επαγγέλματος, ως εκπαιδευτικός και μάλιστα στο ελεύθερο επάγγελμα, έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι μεταξύ παιδιών και νέων ανθρώπων. Ακούω τους προβληματισμούς τους, τις αγωνίες τους και στα μάτια τους μπορείς να διακρίνεις όλη αυτή τη σπιρτάδα, τον παρορμητισμό αλλά και τη δύναμη της εφηβείας. Ταυτόχρονα όμως καθρεφτίζεται η σύνεση και η αναζήτηση, προσδίδοντας μία ωριμότητα και μία σοφία, που εμείς στην ηλικία τους ίσως δεν διαθέταμε ή δε γνωρίζαμε ότι διαθέτουμε.
Αυτή η γενιά, που γεννήθηκε μόλις το 2002 και λίγο νωρίτερα, θα προσέλθει στις κάλπες για πρώτη φορά. Είναι η γενιά που μεγάλωσε μέσα στην κρίση, που πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει μαζί με όλη την οικογένεια σε έναν αγώνα πολλές φορές, άνισο. Είναι τα παιδιά που είδαν τους γονείς τους, να αγωνιούν, να φοβούνται, να διαψεύδονται και να προσπαθούν να ισορροπήσουν σε ένα τεντωμένο πραγματικά σχοινί, όχι για να ακούσουν το χειροκρότημα αλλά για να προστατέψουν τις οικογένειές τους.
Αυτή είναι η γενιά που θα φέρει την αλλαγή!
Είναι η γενιά που θα φωνάξει σε όλους ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΛΑΚΑ!
Έχουν προσόντα και δεξιότητες, λαμβάνουν και στέλνουν πληροφορίες με απίστευτο ρυθμό και γνωρίζουν καλά ότι πρέπει να αγωνιστούν για να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.
 Όνειρα που κάποια παιδιά, έχτισαν μαζί με τους γονείς τους, όταν οι γονείς τους, ήρθαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες ή οικονομικοί μετανάστες.
 Όνειρα, που κάποια άλλα παιδιά, δεν άφησαν να χαθούν όταν είδαν τους γονείς τους να χάνουν τις δουλειές τους, το εισόδημά τους να εξαϋλώνεται και η ζωή τους να παίρνει άλλη τροπή από αυτή που είχαν υπολογίσει και σχεδιάσει.
Γιαυτά τα όνειρα, αυτά τα παιδιά θα παλέψουν και θα διεκδικήσουν τη ζωή που τους ανήκει.
Αυτή η γενιά γνωρίζει!
Αυτή η γενιά γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν εφήμεροι σωτήρες, γνωρίζει ότι με τα ψίχουλα που δήθεν σου χαρίζουν δεν μπορείς να ονειρευτείς, να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις ψηλά. Αυτή η γενιά δεν επιτρέπει σε κανέναν να τους γυρίσει σε οπισθοδρομικές αντιλήψεις, δεν επιτρέπουν,  σε κανέναν να τα δηλητηριάσει με λόγο διχαστικό και ακροδεξιό το μυαλό και την ψυχή τους. Γνωρίζουν καλά ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική ναζιστική οργάνωση που δεν λύνει προβλήματα. Γνωρίζουν ότι η βία φέρνει μόνο βία και δημιουργεί προβλήματα, δεν επιλύει.
Στις εκλογές της 26ης Μαΐου τα παιδιά της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης θα κάνουν τη διαφορά και θα στείλουν μήνυμα αλλαγής, καινοτομίας, οικολογικής συνείδησης, ενότητας των λαών και αλληλεγγύης.
Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής τους καλούμε να ενώσουμε την φωνή μας, να την κάνουμε πιο δυνατή και να στείλουμε μήνυμα Αλλαγής, Ενότητας και Αξιοπρέπειας!
Κομμένη η πλάκα!

Κωνσταντίνα Αντερριώτη:
Εκπαιδευτικός -  Ελ Επαγγελματίας
Υποψήφια Βουλευτής Φθιώτιδας με το Κίνημα Αλλαγής

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη