Οι Επισκέψεις του Χρήστου Σταϊκούρα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στη Φθιώτιδα


Επίσκεψη Βουλευτή Καβάλας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου

Λαμία, 16 Μαΐου 2019
Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστου Σταϊκούρα:
Ευχαριστώ θερμά τον αγαπητό Συνάδελφο, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, Δικηγόρο, Βουλευτή Καβάλας, Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για την αποδοχή της πρόσκλησής μου να επισκεφθεί σήμερα τη Φθιώτιδα.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, με την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί, ανοίγει τον κύκλο αντίστοιχων επισκέψεων Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιων για διάφορα πεδία της δημόσιας σφαίρας.
Στόχος των επισκέψεων, όπως έχω δηλώσει, είναι η προώθηση προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και η ανάδειξη προβλημάτων και προτεραιοτήτων της περιοχής.
Έτσι σήμερα, στο πλαίσιο αυτό, επισκεφθήκαμε, μαζί με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Θανάση Μακρυγιάννη, το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.
Ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία, to οργανόγραμμα, τις υλικοτεχνικές υποδομές και τις συνθήκες κράτησης, καθώς και για τη συμβολή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο ιδρύθηκε εντός των Φυλακών επί Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και λειτουργεί, από το 2007.
Δεσμευτήκαμε, στο πλαίσιο του εφικτού, για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος.
Συναντηθήκαμε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας.
Στη συζήτηση συμπέσαμε στην ανάγκη βελτίωσης των προϋποθέσεων για την ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, γεγονός που συναρτάται άμεσα με τη λειτουργία της οικονομίας.
Επίσης, συμπέσαμε στην εκτίμηση για την κακή κατάσταση των σχετικών κτιριακών υποδομών στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Προτεραιότητα δική μου αλλά και του δικηγορικού σώματος της Φθιώτιδας, είναι η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Θυμίζω ότι σχετικό έργο δημοπρατήθηκε αρχικά τον Αύγουστο του 2005, με διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό, από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Στη συνέχεια θεμελιώθηκε το Σεπτέμβριο του 2006, στην περιοχή του τέως Στρατοπέδου Τσαλτάκη.
Δυστυχώς έκτοτε, για μια σειρά από ενδογενείς και εξωγενείς λόγους, η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου δεν προχώρησε.
Είναι η ώρα, η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να «πιάσει το νήμα» από την προ-προηγούμενη Κυβέρνησή της.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ανάγκη από την κατασκευή, στην έδρα της, τη Λαμία, ενός σύγχρονου, λειτουργικού και εμβληματικού κτιρίου, το οποίο να καλύπτει τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
Παρακαλώ τον αγαπητό Νίκο να δει το θέμα, από σήμερα, με τη δέουσα προσοχή.
Πιστεύω ότι θα το πράξει.





 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη