«Οι Άνθρωποι και οι… γυναίκες! Ησίοδος και… Κυβέρνηση», του Γιώργου Σμοκοβίτη

Οι Άνθρωποι και οι … γυναίκες!
Ησίοδος και … Κυβέρνηση
Γιώργου Σμοκοβίτη
--------------
Στον Ησίοδο βρίσκουμε τη διάκριση στον μύθο για τον Προμηθέα, τον… κλέφτη της φωτιάς και τον Δία, που ως τιμωρία στους… Ανθρώπους, που έλαβαν Φως – φωτιά, δημιούργησε τις… γυναίκες («Anth. Long – Νους  – Ψυχή – σώμα» σελ. 59-60). Μέχρις εδώ ο… Ησίοδος.
Σε μια συνάντηση φίλων, αφού πρώτα επικαλέστηκα τα παραπάνω το Ωραίον και ουχί ασθενές φύλον της παρέας εσήκωσε τις… χείρες του εναντίον μου για τη... βλασφήμια…
Έτσι,… τον γύρισα τον μύθο και δικαιολόγησα υπέρ γυναικών του Ησιόδου μύθον, που… φάνηκε ότι τον είχα ασπασθεί και προσχωρήσει στον περί «ειδών και φύλων» μύθο τιμωρίας Ανθρώπων:
Εγώ,… λέω…, εξηγώ τι εννοώ, κρίνω τις Γυναίκες ως Ανώτερα όντα των… Ανθρώπων (δηλαδή των Αντρών), διότι: Το «Άνθρωποι» (δηλαδή Άντρες) σημαίνει αυτούς που… Άνω-θρώσκουν, δηλαδή προς τα Υψηλά και υψηλότερά κοιτάζουν-βλέπουν. Επειδή όμως όσοι Άνω κοιτάζουν, βλέπουν εκεί τις… Γυναίκες, διότι η Γυνή υψηλότερα ευρίσκεται του Ανδρός, πιο… θεϊκή, πιο… ουράνια σε όλα της, δια τούτο ο Άνθρωπος (ο Άντρας) κοιτάζει πάνω για να βλέπει εκεί τη… Γυναίκα! Άρα ο… Άντρας πιο χαμηλά από τη Γυναίκα που είναι πάντα πιο ψηλά από ΑΥΤΟΝ (Η θέση – ερμηνεία του εδώ υπογράφοντος απέναντι στον μύθο για τη διάκριση «Άνθρωποι και γυναίκες»). Ως… ευτυχία τις γυναίκες κι όχι αιώνες πριν ο μύθος που δήθεν ως τιμωρία έπλασε τη… γυναίκα ο Δίας-Θεός… (Βέβαια στην Πολιτική τα… άνω-κάτω γίνονται και… ψηλότερα από Άνθρωπο – Πολίτη είναι τούτη η Τιμωρός Κυβέρνηση, πιο ψηλά, αλλά τιμωρός).
Επειδή προεκλογική περίοδο διανύουμε…. «Άνθρωποι και… γυναίκες Ησιόδου», κι επειδή οι υποψήφιοι όλοι και όλες μάς λένε τον δικό τους μύθο (παραμύθι) ότι όλα… πολιτική… είναι και επομένως όοοοολοι οι υποψήφιοι και όοοολες οι υποψήφιες όοοολα τα γνωρίζουν και όοολα τα μπορούν ως… «πολιτικοί… αυτοί» θα προσαρμόσω του Ησίοδου τον μύθο στα... «εδώ και τώρα» τεκταινόμενα:
Στους Ανθρώπους τούτης της χώρας έστειλε «εδώ και τώρα» ο Δίας της πολιτικής ζωής μας επί ΤΕΣΣΕΡΑ (4) χρόνια τούτη την… Κυβέρνηση με τα μέλη της Τιμωρούς να μας κυβερνήσουν με ανείπωτη ευχαρίστηση τους σε απόλαυση φριχτής τιμωρίας που επέβαλαν σε όλους αδιακρίτως φύλου – φυλής – θρησκείας: Και σε αυτούς που εκδικητικά την επέλεξαν για τιμωρία και σε όσους είχαν αρνηθεί, αλλά και σε όσους ακόμα και με Δημοψήφισμα ΒΙΑΣΜΟΥ Λογικής ΟΛΩΝ την… υπέστησαν «δημοκρατικά» χωρίς έγκλημα τους. Άλλωστε, με 20% επί ΣΥΝΟΛΟΥ εκλογικού Σώματος που το «ερμήνευσε» η Τιμωρός-Κυβέρνηση ως… πλειοψηφία επί του 100% Πολιτών, «Ανθρώπων και… Γυναικών» κατά τον μύθον του Ησιόδου στις εθνικές εκλογές, λέει… κατά το «νέο» παραμύθι του Πρωθυπουργού ότι έλαβε «εντολή Τιμωρίας ΟΛΩΝ» επί ΧΡΟΝΙΑ μέχρι συμπλήρωσης αδιαλείτπως 4 χρόνων που ήταν «δίκαια ποινή-τιμωρία» και «έγινε Πράξη». Και με πράξεις «Πολάκις» καθημερινώς και πολλάκις για «πρώτη φορά», η κάθε φορά τιμωρία ΟΛΩΝ.
Δεν μένει παρά ο μύθος να τελειώνει με Αγώνα και πάλι για την Ελευθερία Ανθρώπων από Τιμωρίες Κυβέρνησης «εδώ και τώρα» με δημοκρατικές διαδικασίες Πολιτών, να απαλλαγούν από τέτοια Κυβέρνηση, Τιμωρό ΟΛΩΝ.
Μια Κυβέρνηση εμβληματικά «Πολάκις» Βάρβαρη - Τιμωρός που «επιχειρεί» επί χρόνια όχι ως Προμηθέας και Ευλογία Ανθρώπων – Πολιτών Δημοκρατίας, αλλά επελαύνει εναντίον κάθε Προμηθέα που χαρίζει και υπηρετεί με ΦΩΣ Ψυχής και Νου «Σώματος Εκλογέων-Εντολέων-Πολιτών» για Ευτυχία και Ευδαιμονία ΟΛΩΝ, αλλά και σπέρνει μόνο εκδίκηση εναντίον ευημερίας όλων. Έξωθεν ο Βάρβαρος Γείτονας και έσωθεν ο «Πολάκις» Βαρβαρισμός της εδώ Κυβέρνησης.
Υπέρ ευδαιμονίας τους και προόδου οι Άνθρωποι – Πολίτες (αδιακρίτως φύλου και θρησκείας και φυλής) θα επιβάλουν στην κάλπη την επιλογή τους με εντολή ΤΟΥΣ: Να ΑΥΤΟ-Διοικηθούν με Πνεύμα Αρχαίων Αμφικτυονιών έσωθεν Ειρήνης – συνύπαρξης Δημιουργίας όλων και με Νου και Ψυχή Υπερασπιστών Πολιτισμού Ελευθέρων Εθνών-Λαών-Κρατών έναντι έξωθεν Βαρβαρισμών ΕΝΤΟΣ μιας Ενωμένης Ευρώπης. Χωρίς στην σύνθεση Ευρώπης Κυβερνήσεις «Πολάκις» ή … μονίμως Βαρβαρισμών μελών τους εναντίον «λαών τους», αλλά εντός Πνεύματος Αρχών και Αξιών Πολιτισμού προόδου και ευημερίας Ευρωπαϊκής Ένωσής μας.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη