ΦΔΕΔ Παρνασσού: Περιβαλλοντική Ενημέρωση με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα NATURA 2000»

Περιβαλλοντική Ενημέρωση με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα NATURA 2000»
Η 21η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα του Natura 2000» μιας και την 21η Μαΐου 1992 εγκρίθηκε η οδηγία για τους οικοτόπους της ΕΕ η οποία μαζί με την οδηγία για τα πτηνά (που εγκρίθηκε το 1979), αποτέλεσαν τη βάση του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 της ΕΕ.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, το Νηπιαγωγείο Αμφίκλειας επισκέφθηκε τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (ΦΔΕΔΠ) ώστε να ενημερωθούν τα παιδιά, οι γονείς και οι νηπιαγωγοί που τα συνόδευσαν για τις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Natura 2000 που εντοπίζονται στο όρος Παρνασσού.
Μετά από διάσχιση μονοπατιού κοντά στην έδρα του ΦΔΕΔΠ, με παράλληλη ερμηνεία περιβάλλοντος από στέλεχος του ΦΔΕΔΠ προσαρμοσμένης για τα παιδιά, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με παιχνίδι παντομίμας με θέμα την πανίδα του Παρνασσού. Στη συνέχεια, τα παιδιά εξέφρασαν τις ευαισθησίες τους για τα προστατευόμενα είδη χλωρίδας & πανίδας και των τύπων οικοτόπων του Παρνασσού μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής. Τέλος, διανεμήθηκαν σε παιδιά και γονείς ενημερωτικά φυλλάδια και υλικό προώθησης του Φορέα Διαχείρισης.                                                                       Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
                                                                      Η Πρόεδρος
                                                                  
                                                                     Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
                                                                      Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
                                                                     & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘPost a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη