Η «Δύναμη Προόδου» - Δημήτρης Τσώμος για την rτοποθέτηση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων στο Debate του «STAR Κεντρικής Ελλάδος»

Η «Δύναμη Προόδου» - Δημήτρης Τσώμος για την rτοποθέτηση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων στο Debate του Σταθμού «STAR CHANEL Κεντρικής Ελλάδος»
Σχετικά με την γενική τοποθέτηση του κου Δημάρχου Καμένων Βούρλων στο Debate του Σταθμού «STAR CHANEL Κεντρικής Ελλάδος», έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :
1. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν πέντε χρόνια από την εκλογή του, για να παραδεχθεί ο κος Δήμαρχος ότι ένα (1) «Έργο» έχει φέρει εις πέρας και αυτό είναι η εκμίσθωση του λιμένα Καμένων Βούρλων !!! Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι όλα τα υπόλοιπα εξ’ όσων ανέφερε, αποτελούν υποθετικές - μελλοντικές δράσεις !
Τον πληροφορούμε ότι η εκμίσθωση του λιμένα Καμένων Βούρλων δεν είναι «Έργο». Μεσιτεία είναι.
Συνεπώς κατεγράφη επισήμως η παραδοχή του ως προς το ότι δεν κατάφερε να υλοποιήσει κανένα έργο υποδομής !
2. Παραδέχθηκε δε ότι ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2019, δεν είχε αρμοδίως εγκριθεί έως και την ημέρα διεξαγωγής του εν λόγω debate, ενώ απολογούμενος για το γεγονός αυτό, έκανε χρήση της «φθηνής» δικαιολογίας τόσο της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του, όσο και των ενστάσεων επί της πληρότητας της υποβολής του συγκεκριμένου Προϋπολογισμού.
Προς αποκατάσταση της πραγματικής διάστασης του θέματος, παραπέμπουμε πάντες στην με Αρ. Πρωτ. : 257 – 11/2/2019 «Γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. επί του σχεδίου του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2019 του Δήμου Καμένων Βούρλων», η οποία επισημαίνει όλες
τις ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΩΝ Κ.Υ.Α., λόγω των οποίων απορρίφθηκε το συγκεκριμένο Σχέδιο Προϋπολογισμού !!!
Για εμάς λοιπόν, δυστυχώς για πολλοστή φορά, απλά επιβεβαιώνεται η «ανεπάρκεια» του κου Δημάρχου και της Διοίκησής του !
3. Ο κος Δήμαρχος επέδωσε ο ίδιος (!) «εύφημο μνεία» στον εαυτό του για το ότι (κατά την δική του, υποκειμενική εκδοχή), κατά την διάρκεια της θητείας του, κατάφερε να «συνδυάσει» την επαγγελματική του δραστηριότητα με την καθημερινή άσκηση της διοίκησης του Δήμου !
Στο σημείο αυτό επιθυμούμε να του υπενθυμίσουμε το αυτονόητο : οι δημότες επιλέγουν τους δημάρχους φυσικά για να έχουν καθημερινή παρουσία τόσο στο Δημαρχείο όσο και στην καθημερινή ζωή του Δήμου. Πληροφορούμε τον κο Δήμαρχο ότι, για τους δημότες, η συστηματική ενασχόλησή του με την διοίκηση του Δήμου του, δεν αποτελεί «θυσία» εκ μέρους του !
4. Ο νυν Δήμαρχος δεν ανέφερε το παραμικρό σε σχέση με το «αν» και το «τι» ακριβώς έπραξε επί των τομέων καθαριότητας, πολιτισμού, αγροτικής οδοποιίας, τουρισμού και φροντίδας των κοινοτήτων. Δύο τινά πρέπει να ισχύουν λοιπόν : ή αμέλησε να αναφερθεί ή δεν θέλησε να αναφερθεί επειδή το έργο του στους εν λόγω τομείς ήδη κρίνεται ως (επιεικώς) ελλιπέστατο !
5. Επίσης ανέφερε ότι ο Δήμος δεν έχει οφειλές. Δυστυχώς για αυτόν, αλλά και για εμάς τους δημότες, τον διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα. Τον ενημερώνουμε λοιπόν εμείς για το δυσθεώρητο χρέος από την προμήθεια καυσίμων. Ένα χρέος που έχει προκύψει κατά περίεργο τρόπο.
6. Σε συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του και ειδικά για το θέμα της πληρωμής υψηλού αντιτίμου για τον ελλιμενισμό σκαφών στο λιμάνι των Καμένων Βούρλων, ο κος Δήμαρχος σε αυστηρό τόνο δήλωσε ότι : «Ο Δήμος μας δεν είναι Φιλανθρωπικό Ίδρυμα». Αυτή του την δήλωση την θέτουμε στην κρίση των συνδημοτών μας. Όμως λησμόνησε να πει ότι εδώ και αρκετά έτη ο Δήμος δεν εισπράττει τα νόμιμα – οφειλόμενα Δημοτικά Τέλη, έτσι ώστε να αποκτήσει την οικονομική δυνατότητα ανταποδοτικής – «φιλανθρωπικής» προσφοράς προς τους πολίτες του. Ας μας συγχωρήσει για το ότι
έχουμε αντιδιαμετρικώς αντίθετη άποψη, αλλά εμείς πιστεύουμε σε μια πραγματικά «Φιλάνθρωπη» Δημοτική Αρχή, η οποία θα νοιάζεται και θα μεριμνά με κάθε δυνατό τρόπο για τον συνδημότη - συνάνθρωπο. Αυτόν τον Δήμο Επιθυμούμε.
Σύντομη Επισήμανση για το Λιμάνι των Καμένων Βούρλων : ίσως κατά τον κο Δήμαρχο «Φιλανθρωπία» είναι παραδείγματος χάριν η διεξαγωγή δημοπράτησης της εκμίσθωσης του Λιμένα Καμένων Βούρλων, με την συμμετοχή ενός και μόνο επενδυτή !!! Για αυτό όπως φαίνεται δεν θέλησε να δώσει στον Δήμο μας μια δεύτερη ευκαιρία αποκόμισης υψηλότερου οφέλους – τιμήματος, με το να κηρύξει (ως εκ του νόμου δικαιούται) ασύμφορο τον διαγωνισμό, να απαλείψει συγκεκριμένους όρους από την σχετική Διακήρυξη και να προχωρήσει σε δεύτερη (πιο «ελπιδοφόρα» για τον Δήμο) δημοπράτηση.
7. Εν κατακλείδι επιθυμούμε να εκφράσουμε την (για εμάς εύλογη) απορία : προς τι το «μένος» του κου Δημάρχου ως προς τους συνταξιούχους !
Φιλικά του λέμε πως δεν δικαιούται να απαγορεύσει στην συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα τη συμμετοχή της, την δράση της, και την προσφορά της στον τόπο της ! Αντιθέτως εμείς τιμούμε και αγαπάμε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, σε όποια κοινωνική ομάδα και αν ανήκουν.
Με ιδιαίτερη Τιμή


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη