Ευλαβικό Προσκύνημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και 100 Προσκυνητών στην Ιερά Μονή Αγάθωνος

Προσκυνηματική αποδημία πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Ιουνίου το απόγευμα,  η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου με καθοδηγητή τον οικείο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος.

            Τον Σεβασμιώτατο και τους εκατό Ιερείς και Προσκυνητές υπεδέχθη εις τα προπύλαια της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης με τους Πατέρες της Αδελφότητος.

            Αφού προσεκύνησαν το άφθαρτο λείψανο του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, εισήλθαν εις το Καθολικό, όπου ο Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερώνυμο, τους Ιερείς και προσκυνητές και εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη τους αυτή, δια την οποία ευχήθηκε να έχουν πλουσία την ευλογία της Παναγίας και του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και τους ωμίλησε για τα θαυμαστά γεγονότα, τα οποία επηκολούθησαν της εκταφής και φανερώσεως του αφθάρτου λειψάνου του οσίου Γέροντος.

            Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας , τον άγιο Καθηγούμενο και τους Πατέρες της αδελφότητος για την εγκάρδια υποδοχή και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι,  το προσκύνημα αυτό ήταν επιθυμία τόσο του ιδίου, όσο και των Κληρικών και λαϊκών δια να καταθέσουν τον σεβασμό, την τιμή και την ευλάβειά τους στην Παναγία, στον όσιο Γέροντα Βησσαρίωνα τον Ελεήμονα και στον μακαριστό Καθηγούμενο π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, τον οποίο ο άγιος Λαρίσης εκτιμούσε και εσέβετο πολύ.

            Ο Καθηγούμενος της Μονής π. Γερμανός, εις ένδειξιν τιμής και σεβασμού και επί τη αναμνήσει της επισκέψεώς τους, εδώρησε εις τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερώνυμο ένα Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Του Αγάθωνος και με την ευχή του Ποιμενάρχου μας, εκάλεσε τον άγιο Λαρίσης στην Πανήγυρη της Μονής στις 5 & 6 Αυγούστου ε.ε. Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πρόσκληση την οποία ο κ. Ιερώνυμος συγκινημένος και μετ’ ευχαριστίας απεδέχθη.

            Στην συνέχεια οι δύο Αρχιερείς με τους Πατέρες μετέβησαν στο Κοιμητήριο της Μονής, όπου ο κ. Ιερώνυμος ετέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Καθηγουμένου π. Δαμασκηνού, επί τη συμπληρώσει δύο ετών από την προς Κύριον αιφνίδιαν εκδημίαν του.

            Τέλος,  οι εκ Λαρίσης προσκυνητές, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους της Μονής, εδέχθησαν την φιλοξενία των Πατέρων της Αδελφότητος και ανεχώρησαν δια την πόλιν τους.

http://www.imfth.gr







Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη