Φεστιβάλ Οίτης 2019: Θεατρικός μονόλογος «Τζόρνταν» - Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 - Τόπος Τεχνών «Χώρα»

13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
«ΤΖΟΡΝΤΑΝ»
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ BELLE ARTE LAMIA
ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

«Τζόρνταν» των Άννα Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι, από την ομάδα Erinia. Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia, με ελεύθερη είσοδο.
Το έργο «Τζόρνταν» είναι μια μαρτυρία βασισμένη στην αληθινή ιστορία της παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα Σίρλει Τζόουνς. Η Σίρλει καταδικάστηκε για το φόνο του παιδιού της. Το χειμώνα του 1987 αφέθηκε ελεύθερη υπό δικαστική επιτήρηση. Την ημέρα της απαλλαγής της αυτοκτόνησε. Πρόκειται για έναν σπαρακτικό μονόλογο μιας νεαρής κακοποιημένης γυναίκας. Η Σίρλει, σαν μια σύγχρονη Μήδεια, περιθωριοποιημένη από το οικογενειακό και κοινωνικό της περιβάλλον προβαίνει στην πιο ανόσια πράξη. Η ιστορία της σόκαρε και δίχασε την κοινή γνώμη της αγγλικής αλλά και της παγκόσμιας κοινωνίας.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της ομάδας Erinia και ερμηνεία της Ευγενίας Κοντοέ.
Η ομάδα Erinia ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018 και αποτελείται από την θεατρολόγο και ειδική παιδαγωγό Έρη Κεχρά και την ηθοποιό και φιλόλογο Ευγενία Κοντοέ.
Ο μονόλογος «Τζόρνταν» ανέβηκε στο θέατρο «Έυ-πολις αρτ» στον Νέο Κόσμο. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ θεατρικού μονολόγου αποσπώντας το 2ο Βραβείο.
Η θεατρική παράσταση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνάντησης σύγχρονης τέχνης Belle Arte Lamia 2019-20. Περισσότερες πληροφορίες για την Belle Arte Lamia στο belleartelamia.gr
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr


Info:
«Τζόρνταν»
Τρίτη 2 Ιουλίου 2019
Ώρα έναρξης 21.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail: info@xwra.gr





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη