ΚΚΕ: Ευθύνη της κυβέρνησης να παρασχεθούν όλες οι διευκολύνσεις στα λαϊκά στρώματα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

Ευθύνη της κυβέρνησης να παρασχεθούν όλες οι διευκολύνσεις στα λαϊκά στρώματα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα
Υπόμνημα στη Διακομματική Επιτροπή των εκλογών κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του .

Σε υπόμνημά τους προς τη Διακομματική Επιτροπή των βουλευτικών εκλογών, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕΓιάννης Γκιόκας και Βασίλης Δημόπουλος αναφέρουν τα εξής:

«Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος τείνει να εξελίσσεται σε είδος πολυτελείας, μιας και κάθε άνθρωπος προερχόμενος από τα λαϊκά στρώματα, που θέλει να ψηφίσει αλλά και να είναι υποψήφιος, χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι οι οποίοι για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς τους δήμους όπου είναι εγγεγραμμένοι. Τα έξοδα όμως της μετακίνησης, σε πολλές περιπτώσεις και ολόκληρων λαϊκών οικογενειών, είναι υπέρογκα, με υψηλές τιμές εισιτηρίων σε λεωφορεία, πλοία, τρένα κ.λπ., πολύ ακριβά καύσιμα (βενζίνη - πετρέλαιο), πανάκριβα διόδια.

Όλα αυτά χωρίς αμφιβολία όχι απλά δεν διευκολύνουν την άσκηση του κατά τ' άλλα συνταγματικά κατοχυρωμένου εκλογικού δικαιώματος, αλλά αντίθετα μπορεί να σταθούν εμπόδιο προκειμένου ένας κόσμος να πάει στον τόπο του να ψηφίσει.

Αν πάρουμε μάλιστα υπόψη ότι έχουν προηγηθεί και άλλες δύο εκλογικές αναμετρήσεις (26/5 ευρωεκλογές και Α' γύρος τοπικών εκλογών και 2/6 Β' γύρος τοπικών εκλογών), γίνεται κατανοητό πόσο δύσκολο θα είναι για τους ψηφοφόρους να μετακινηθούν για μία ακόμα φορά προκειμένου να ψηφίσουν.

Αν πάρουμε τώρα και την περίπτωση που κάποιος θελήσει να ασκήσει και το δικαίωμά του να είναι υποψήφιος βουλευτής, τότε το κόστος γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Τα παράβολα που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν σήμερα όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα φτάνουν μέχρι και τα 447 ευρώ για έναν υποψήφιο!

Αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι η περίτρανη κατοχύρωση των δικαιωμάτων του "εκλέγειν" και του "εκλέγεσθαι" στο Σύνταγμα, ειδικά στις σημερινές δύσκολες για το λαό οικονομικές συνθήκες, αποτελεί κενό γράμμα, μιας και η κυβέρνηση στην πράξη δεν κάνει καμία προσπάθεια για να κατοχυρωθούν.

Είναι μια κατάσταση που στην ουσία της περιορίζει απαράδεκτα την άσκηση αναφαίρετων δικαιωμάτων σε μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού. Πρόκειται για ένα λαϊκό και γενικευμένο πρόβλημα.

Η διαχρονική εισπρακτική λογική των κυβερνήσεων, και της σημερινής, πρέπει να εκλείψει και όχι να βάζουν το λαό να πληρώνει για να ασκεί τα δικαιώματά του!

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, χρόνια τώρα, με παρεμβάσεις, Επερωτήσεις και Ερωτήσεις ζητά να παρθούν μέτρα προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι από τα λαϊκά στρώματα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, να διευκολυνθούν οικονομικά για να πάνε στον τόπο τους να ψηφίσουν.

Ηδη το τελευταίο διάστημα καταθέσαμε ως Κόμμα σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή, ώστε να εξασφαλίσει το κράτος για όλους (εργαζόμενους, φαντάρους, στρατιωτικούς κ.λπ.) δωρεάν μετακινήσεις με όλα τα μέσα, άδειες με αποδοχές για τους εργαζόμενους για τις μέρες που χρειάζονται (τουλάχιστον 3 μέρες), ελεύθερη - δωρεάν διέλευση από τα διόδια τη μέρα της ψηφοφορίας (7 Ιούλη) καθώς και δυο μέρες πριν και μετά».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη