Δεύτερος κύκλος σπουδών του Εργαστηρίου Ηχητικού και Μουσικού Σχεδιασμού στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας

Δεύτερος κύκλος σπουδών του Εργαστηρίου Ηχητικού και Μουσικού Σχεδιασμού στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας

Με μια πολύ όμορφη και επιτυχημένη παρουσίαση, ολοκληρώθηκε ο Α΄ κύκλος σπουδών του μουσικού Εργαστηρίου Ηχητικού και Μουσικού Σχεδιασμού (Sound & Music Design) του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, για μαθητές ηλικίας 12-15 ετών.
Η κ. Σταυρούλα Μπότη, υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Εργαστηρίου, παρουσίασε όλη την πορεία του, τους παιδαγωγικούς στόχους που συνόδευαν τις δράσεις του καθώς και το αποτέλεσμα, που ήταν ένα animation με πρωτότυπους ήχους και μουσικές των μαθητών. Στο τέλος της παρουσίασης, οι μαθητές εκτέλεσαν οι ίδιοι τις μουσικές συνθέσεις τους, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε μέσα από σύνολα μουσικής δωματίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επιβράβευση των μαθητών μέσα από την επίδοση της βεβαίωσης παρακολούθησης του εργαστηρίου και του DVD, που περιελάμβανε τα έργα τους.
     Μετά την επιτυχημένη πορεία του Εργαστηρίου, το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας καθιερώνει εφεξής τη λειτουργία του, που θα εξελιχθεί σε ένα Β΄ κύκλο σπουδών από τον ερχόμενο Οκτώβρη. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές που αποφοίτησαν, θα έχουν τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη μουσική τεχνολογία και ειδικότερα στον ηχητικό και μουσικό σχεδιασμό πολυμέσων. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος σπουδών για όσους μαθητές (ηλικίας 12-15 ετών) επιθυμούν να εισαχθούν βιωματικά στο χώρο της μουσικής τεχνολογίας και της κινηματογραφικής παιδείας. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, γιατί ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος.
    Τέλος, το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας συγχαίρει τους μαθητές και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό για την καινοτόμο δράση του Εργαστηρίου, που προσέφερε πολλά οφέλη στους συμμετέχοντες και συνέβαλλε στην ανάδειξη του παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού έργου του Δημοτικού Ωδείου.







Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη