Ελένη Μακρή-Θεοδώρου: Απόλυτη πολιτική κάλυψη στην Αστυνομία για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά

Στο Αστυνομικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα η υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κα. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γράφει η κα. Μακρή-Θεοδώρου για το θέμα της ασφάλειας του πολίτη:

Για την συντριπτική πλειοψηφία η ασφάλεια του πολίτη είναι µια πάρα πολύ σηµαντική αξία, όπως επίσης η ελευθερία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την ασυδοσία.

Η ελευθερία του ενός σταµατά εκεί, που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Και τα όρια της ατοµικής ελευθέριας τα καθορίζει ο νόµος.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι ίσως η σηµαντικότερη υποχρέωση κάθε ευνοµούµενης πολιτείας, είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση προόδου για τη χώρα. Όποιος φοβάται, δεν είναι πραγµατικά ελεύθερος.

Η οργανωµένη πολιτεία έχει υποχρέωση να εγγυάται την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και τις ελευθερίες των πολιτών. Κάτι που με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς δεν συνέβη.

Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ασφάλεια και η δηµόσια τάξη δεν αποτέλεσαν πολιτική προτεραιότητα. Οι προκαταλήψεις της έναντι του αστυνοµικού προσωπικού, αποδυνάμωσε τη θέληση και το ενδιαφέρον του. Ο αστυνοµικός αισθάνθηκε απαξιωµένος. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε κάθε µορφής βίας από όπου και αυτή προέρχεται και άφησε συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους µπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε την εκλογική της πελατεία.

Ως Νέα Δηµοκρατία απορρίπτουµε κατηγορηµατικά την λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των πολιτών. Διαφωνούµε µε όλους αυτούς που βάφτισαν «ελευθερία» τις διαδηλώσεις 50 ατόµων, οι οποίοι έκλειναν όποτε ήθελαν το κέντρο της Αθήνας, τις καταδροµικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια, τις καταλήψεις δηµοσίων πανεπιστηµίων από αναρχικούς.

Πιστεύουµε ότι ο σωστός δρόµος, είναι ο δρόµος του µέτρου, ο δρόµος της δηµοκρατικής νοµιµότητας, ο δρόµος του σεβασµού της τήρησης των νόµων. Έχουµε συγκεκριµένο σχέδιο για την υλοποίηση µιας σοβαρής πολιτικής ασφάλειας, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τον πολίτη, µε απόλυτο σεβασµό στα δικαιώµατά του, την ποιότητα ζωής και της ιδιοκτησίας.

Στη Νέα Δηµοκρατία δεν επιθυµούµε να µετατρέψουµε την Ελλάδα σε αστυνοµικό κράτος, άλλα δεν πρόκειται να δεχθούµε µια χώρα ξέφραγο αµπέλι.

Απέναντι στην έξαρση της εγκληµατικότητας, της παραβατικότητας και της ανοµίας, προτάσσουµε την άµεση και καθολική εφαρµογή του νόµου.

Θέλουμε οι πολίτες της Φθιώτιδας να είναι ασφαλείς και οι αστυνομικοί μας να αισθάνονται ότι η Πολιτεία μεριμνά για αυτούς.

Δείτε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την Ασφάλεια του Πολίτη εδώ:
https://elenimakritheodorou.gr/protaseis-nd-asfaleia/Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη