Προσκηνυματική Εκδρομή της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Λαμίας στο Βόλο

Με την Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας, πραγματοποίησε την Δευτέρα 3 Ιουνίου προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

            Πρώτος πνευματικός σταθμός υπήρξε η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νηλείας, όπου οι εξήντα πιστοί  έτυχαν θερμής υποδοχής υπό της Kαθηγουμένης Νικοδήμης και των μοναζουσών της Αδελφότητος. Εψάλη δέηση ενώπιον του αποτμήματος του Τιμίου  Ξύλου, το οποίο φυλάσσεται στη Μονή και κατόπιν στο Αρχονταρίκι η Ηγουμένη ωμίλησε στους πιστούς.

            Έπειτα έγινε στάση στο χωριό Μηλιές, όπου ο Εφημέριος του παλαιού Ναού των Ταξιαρχών, π. Κωνσταντίνος ωμίλησε στους προσκυνητές για την ιστορία του Ναού, για τις περίφημες αγιογραφίες, το ξυλόγλυπτο τέμπλο αλλά και για την πρωτότυπη ακουστική που υπάρχει εντός του Ιερού Ναού.

            Τελευταίος προορισμός ήταν η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάτω Ξενιάς. Εκεί τελέσθηκε ο Εσπερινός και εν συνεχεία οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας.

            Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι προσκυνητές επέστρεψαν ανακαινισμένοι πνευματικά στην πόλη της Λαμίας.   

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη