Φεστιβάλ Οίτης 2019: Έκθεση φωτογραφίας «Σκιαί ερριμμέναι...» - Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 - Τόπος Τεχνών «Χώρα»

13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΣΚΙΑΙ ΕΡΡΙΜΜΕΝΑΙ...»
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ BELLE ARTE LAMIA
ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

Η 4η στη σειρά Belle Arte Lamia ξεκινά το project 2019 – 2020.
Η τέχνη της φωτογραφίας αποτελεί τη βασική ραχοκοκαλιά της Belle Arte Lamia 2019-20 για την ενηλικίωσή της, ως μια έκθεση που πειραματίζεται με τις απαιτήσεις της εποχής.
Η Belle Arte Lamia 2019 θα φιλοξενήσει  την έκθεση φωτογραφίας «σκιαί ερριμμέναι…» με έργα των Κατερίνα Διαμαντή, Σπύρο Καμνή, Άκη Λούκα και Αμαλία Τσακίρη, με κύριο θέμα το μαύρο «φως»!
Άλλωστε είναι ωραίο να φωτογραφίζεις στο φως μα, η μαγεία κρύβεται στο σκοτάδι! Ηρεμία, γαλήνη, διαύγεια, εσωτερικότητα, αλλά και μια αίσθηση απειλής, ανησυχίας, ένα είδος ταραχής αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που θα μπορεί κανείς να δει από 2 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2019 στην έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο «πέτρινο» της «Χώρας» στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Οίτης.
Το μαύρο αποτελούσε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης – και όχι μόνο – για τους φωτοκαλλιτέχνες όσο και για τους ποιητές και τους μουσικούς. Ο καθημερινός βομβαρδισμός μας με εκατοντάδες εικόνες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης μας έχουν εθίσει στην επιφανειακή θέαση των εικόνων. Με τις φωτογραφίες των Κατερίνα Διαμαντή, Σπύρου Καμνή, Άκη Λούκα και Αμαλίας Τσακίρη,  η Belle Arte Lamia 2019 μας καλεί σε μία διεισδυτική θέαση των εικόνων, σε μια εμπειρία των αισθήσεων και της ψυχής.
Ένα πρώτο βήμα για να ανέβουμε μέχρι το 2020 είναι η μεγάλη έκθεση φωτογραφίας, με την ανοιχτή συμμετοχή εκατοντάδων φωτο – καλλιτεχνών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Belle Arte Lamia 2019-20 στο belleartelamia.gr

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στη "Χώρα" στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνάντησης σύγχρονης τέχνης Belle Arte Lamia 2019-20.
Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "σκιαί ερριμμέναι..." την Τρίτη 2 Ιουλίου θα γίνουν στις 8 το βράδυ και θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση "Τζόρνταν" από την ομάδα Erinia.
 Είσοδος ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες για την Belle Arte Lamia στο belleartelamia.gr
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:
Έκθεση φωτογραφίας «Σκιαί ερριμμέναι...»
Τρίτη 2 Ιουλίου 2019
Ώρα έναρξης 20.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail: info@xwra.gr
www.xwra.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη