Φεστιβάλ Οίτης 2019: «Πέτρος Κλαμπάνης LIVE» - Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 - Τόπος Τεχνών «Χώρα»

13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
«ΠΕΤΡΟΣ ΚΛΑΜΠΑΝΗΣ LIVE»
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ BELLE ARTE LAMIA
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ


Ένας Έλληνας jazzman με δύναμη και αέρα… Νέας Υόρκης! Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού… ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός Πέτρος Κλαμπάνης έρχεται για μια συναυλία στον Τόπο Τεχνών "Χώρα" τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.
ROOFTOP STORIES
Δεν υπάρχει ταξιδιώτης που να επιστρέφει από τον προορισμό του χωρίς souvenir. Οι περισσότεροι  βγάζουν φωτογραφίες, οι πιο ρομαντικοί αγοράζουν καρτ ποστάλ και οι αφηρημένοι ξεχνούν στην τσέπη τους ένα εισιτήριο τρένου. Όλοι όμως έχουμε την ανάγκη να κρατήσουμε ένα ενθύμιο. Κάτι που μας θυμίζει πως περάσαμε κάποτε από έναν τόπο και αφήσαμε τα ίχνη μας με έναν δικό μας τρόπο. Αυτή η ίδια εσωτερική ανάγκη ώθησε τον Πέτρο Κλαμπάνη στη δημιουργία του νέου video project με τίτλο “Rooftop stories”. Μόνο που εδώ, οι αναμνήσεις δημιουργούνται ανάλογα με τη μελωδία που ψιθυρίζει κάθε πόλη, και που για να την αφουγκραστεί κανείς πρέπει ανέβει κάπου ψηλά, εκεί όπου ο θόρυβος θυμίζει καμιά φορά τραγούδι. Κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά και φωνή συνθέτουν ένα ηχητικό ταξίδι σε πόλεις και αγαπημένα τραγούδια που θα μας ξανασυστηθούν μέσα από τη ματιά του Πέτρου Κλαμπάνη.

Βιογραφικό
 Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα περιστοιχισμένος από τους ήχους της Μεσογείου και των Βαλκανίων και σπούδασε κλασική μουσική και τζαζ στην Αθήνα, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη, πριν την καθιέρωσή του ως αναδυόμενου καλλιτέχνη της νεοϋορκέζικης τζαζ σκηνής, όπου έχει εμφανιστεί σε μερικούς από τους πιο φημισμένους τζαζίστες της αμερικανικής μεγαλούπολης. Οι τολμηρές συνθέσεις του Κλαμπάνη –δεξιοτεχνικά ενορχηστρωμένες από τον ίδιο– συνδυάζουν αναπάντεχα όλες αυτές τις έντονες επιρροές, μαγεύοντας τον ακροατή και δίνει έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στις μουσικές δημιουργίες του.  Ο δίσκος του «Minor Dispute» επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα τζαζ άλμπουμ του 2015 από την Εθνική Δημόσια Ραδιοφωνία των ΗΠΑ (NPR), ενώ το 2017 κυκλοφορεί το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, και ντεμπούτο του στη νεοϋορκέζικη δισκογραφική εταιρία Motéma Music -σε Ελλάδα και Κύπρο κυκλοφορεί από την MINOS EMI-, το οποίο τυγχάνει θερμής αποδοχής από τον διεθνή και εγχώριο τύπο. Το 2019 αναμένεται η κυκλοφορία του τέταρτου προσωπικού του δίσκου με τίτλο «Irrationalities».
Δείτε σχετικά videos από τις δουλειές του Πέτρου Κλαμπάνη:
1. Countdown
2. Alfonsina Y El Mar
3. Pes Mou Mia Lexi

Η συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνάντησης σύγχρονης τέχνης Belle Arte Lamia 2019-20. Περισσότερες πληροφορίες για την Belle Arte Lamia στο belleartelamia.gr


Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:
«Πέτρος Κλαμπάνης LIVE»
Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019
Ώρα έναρξης 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail: info@xwra.gr
www.xwra.gr



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη