Ο Σεβασμιώτατος κοντά στα 210 κορίτσια της Γ Κατασκηνωτικής περιόδου

Στους όμορφους χώρους των Εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Καινούργιο Λοκρίδος φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες 210 κορίτσια Δημοτικού,  Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία και αποτελούν την 3η και τελευταία κατασκηνωτική περίοδο για την φετινή χρονιά.

            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το πρωί της Τρίτης 23 Ιουλίου επισκέφθηκε τους χώρους των κατασκηνώσεων και όπως σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο, ωμίλησε στα κορίτσια περί του θέματος που έχει επιλεγεί για την φετινή χρονιά το οποίο ήταν : «Ο Μάρτυρας της Πίστεως και της Πατρίδος Αθανάσιος Διάκος».

           Ο Ποιμενάρχης μας εξιστόρησε στα κορίτσια για το Μαρτύριο του Εθνοιερομάρτυρος Αθανασίου Διάκου, του Ήρωα Συμβόλου της Ρούμελης και τις παρότρυνε να μη δειλιάσουν ποτέ στην ζωή τους να ομολογούν τον Χριστό και την πίστη τους σ' Αυτόν. Τις συμβούλεψε δε  να μένουν πάντοτε κάτω από τη σκέπη της Εκκλησίας μας ζώντας χριστιανική ζωή , η οποία είναι εγγύηση για μια επιτυχημένη πορεία στη ζωή τους.

          Ακολούθως είχε ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό διάλογο με τις κατασκηνώτριες επί πολλών πνευματικών και άλλων θεμάτων και στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας  διένειμε στην αρχηγό κα Βασιλική Φράγκου, στα στελέχη και σε όλα τα κορίτσια ως ευλογία από μία εικόνα, και από ένα ωφέλιμο πνευματικό βιβλίο, καθώς και από ένα καπέλο με το λογότυπο της Ιεράς Μητροπόλεως και την μορφή του Αετού της Ρούμελης Αθανασίου Διάκου. Οι 10 ομάδες των κατασκηνωτριών είπαν δυνατά τα συνθήματά τους αποσπώντας το χειροκρότημα του Ποιμενάρχου μας.

          Η αρχηγός επέδωσε ως δώρο στον Σεβασμιώτατο εκ μέρους όλων μία χειροποίητη εικόνα δια την οποία ο Ποιμενάρχης μας τις ευχαρίστησε και τους ευχήθηκε καλή διαμονή  στην κατασκήνωση και καλό καλοκαίρι. 

          Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου  έκλεισε με την αναμνηστική φωτογραφία και με την προτροπή του προς όλα  τα κορίτσια, να μην ξεχνούν ποτέ τις φιλίες που δημιουργούνται στην κατασκήνωση, διότι είναι ένας ισχυρός δεσμός αγάπης.
http://www.imfth.gr



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη