Φθιώτιδα: Ξέσπασαν ταυτόχρονα τέσσερις φωτιές - Δύσκολες ώρες για την Δίβρη

Δύσκολες ώρες για την Δίβρη και τους κατοίκους της που είδαν τα σπίτια τους να απειλούνται από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η φωτιά μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού, πρόλαβε να κάψει ένα εγκαταλελειμμένο παλιό σπίτι, αυλές άλλων σπιτιών και ένα ποιμνιοστάσιο.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών έσωσαν τα διπλανά σπίτια, ενώ ευτυχώς ο άνεμος που άλλαξε φορά έσωσε τις περιουσίες των κατοίκων.
Mε εντολή του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων οι κάτοικοι συγκεντρωθήκαν στην πλατεία του χωριού, μακριά από τις φλόγες.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος 60 πυροσβέστες, 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Την επιχείρηση βοήθησαν 11 οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Στη Δίβρη που δοκιμάστηκε βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα, οι αντιδήμαρχοι Λαμιέων Στέλιος Καραγιάννης και Γιώργος Ζήσιμος.

Dibrh megali fotia33

Επικεφαλής της προσπάθειας κατάσβεσης ήταν ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Στέφανος Κολοκούρης, παρουσία του διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών στη Στερέα Βαγγέλη Παλιό και του διοικητή της Π.Υ. Λαμίας Γιάννη Ράπτη.

Από τις 8 το απόγευμα της Τετάρτης η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Οχήματα και πυροσβέστες παραμένουν στην περιοχή με τον φόβο αναζωπύρωσης και όπου χρειάζεται επεμβαίνουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: https://tvstar.gr/






Φθιώτιδα: Ξέσπασαν ταυτόχρονα τέσσερις φωτιές - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι πυροσβέστες για να προλάβουν τα χειρότερα σε τέσσερις φωτιές που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα - Συναγερμός στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ. Στερεάς στη Λαμία.

Η μεγαλύτερη από τις τέσσερις πυρκαγιές είναι κοντά στη Δίβρη όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγονται καλαμιές, ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και ταυτόχρονα σηκώθηκαν και τα δυο αεροπλάνα (PZL) από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Ο στόχος είναι να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση με μεγάλα πουρνάρια και με τη βοήθεια του αέρα οι φλόγες πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Επίσης κλήθηκαν για να συνδράμουν και δυο ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη από το αεροδρόμια της Αγχιάλου.

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά, κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, σε δασική έκταση πλησίον του δημοτικού κυνοκομείου Λαμίας.

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί επίσης την περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου επίσης σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού οι πυροσβέστες πρόλαβαν και την "έπιασαν" πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή: lamiareport




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη