Στέλιος Πέτσας ανέλαβε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.


Στέλιος Πέτσας ανέλαβε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο κ. Πέτσας, που ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, γεννήθηκε το 1970 και είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και κάτοχος πτυχίου στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών.

Το βιογραφικό του Στέλιου Πέτσα

Εχει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και υπηρέτησε ως εισηγητής για θέματα μισθολογίου, κρατικού προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Σχέσεων με την ΕΕ και τους Διεθνείς Οργανισμούς. Το 2006 ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, ενώ από το 2012 υπήρξε προϊστάμενος εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Τη διετία 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, από τον Ιανουάριο του 2015. Από το 2015 είχε αναλάβει σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε, Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και της Cosmote, μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της ΕΕ.

Ο κ. Πέτσας έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών. Τον Απρίλιο του 2018 ο κ. Πέτσας είχε αναλάβει τη θέση του διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του Μιχάλη Μπεκίρη, που είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη