Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών Ομίλου ΔΕΗ: Το «σχέδιο διάσωσης» της ΔΕΗ, ξεκινά όπως πάντα ανάποδα


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ- ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ/ΔΕΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ-Κ.Η.Ε.
                                                              
  Αθήνα   30-08-2019

Το «σχέδιο διάσωσης» της ΔΕΗ, ξεκινά όπως πάντα ανάποδα

Το υποτιθέμενο «σχέδιο διάσωσης» της ΔΕΗ, του πάλαι ποτέ ενεργειακού γίγαντα των Βαλκανίων, ξεκινά όπως πάντα ανάποδα, με την εύκολη λύση της μετακίνησης του κόστους των λαθεμένων και εγκληματικών επιλογών των Κυβερνήσεων και των Διοικήσεων, σε καταναλωτές και εργαζόμενους.
Όπως πάντα θα μείνουν τελικά στο απυρόβλητο οι υπαίτιοι της αλγεινής εικόνας που παρουσιάζει η ΔΕΗ και της κακής κατάστασης του ΔΕΔΔΗΕ.
Οι συνεπείς καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν ουσιαστικά και για τους κακοπληρωτές, τους ποικιλώνυμους ρευματοκλέφτες και μπαταξήδες, ενώ οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ, που είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται δραματικά, διαπιστώνουν πως αυτό δεν ωφέλησε την οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης.
Επιπροσθέτως, η επιχειρούμενη σαλαμοποίηση και ο τεμαχισμός και η πώληση του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), είναι ένα ακόμη πλάνο καταδικασμένο σε αποτυχία.
Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και είναι ευθύνη της πολιτείας να το παρέχει σε όλους, με όρους και προϋποθέσεις που θα τηρούν ΑΠΑΝΤΕΣ.
Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, τάσσονται αλληλέγγυοι στον κοινό αγώνα διάσωσης, εξυγίανσης και παλινόρθωσης της ΔΕΗ, ωστόσο, κάθε απόπειρα που υποκρύπτει «κοινωνικό αυτοματισμό», δεν μπορεί να γίνεται άκριτα αποδεκτή από κανέναν, όπως και η καταστρατήγηση εν ισχύ Συλλογικών Συμβάσεων, η οποία θα μας βρίσκει πάντοτε και κάθετα αντίθετους.
Ο Σύλλογός μας, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ έβαλαν πλάτη, διαχρονικά και ποικιλοτρόπως και συνεχίζουν, με προτάσεις και λύσεις, μα πάνω απ’ όλα με την ευσυνειδησία, την προσήλωσή τους στο καθήκον και την εξειδικευμένη εργασία τους, προς όφελος πρωτίστως του κοινωνικού συνόλου, των καταναλωτών και της επιχείρησης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Π.Σ.Κ.Ε./ΔΕΗ


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη